Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Akp`nin Ermeni Adayi Kendisini Yerel Basina Tanitti

Akp`nin Ermeni Adayi Kendisini Yerel Basina Tanitti

7 Haziran seçimleri nedeniyle Istanbul 2. Bölgeden AK Parti adayi olan Ermeni kökenli Markar Eseyan yerel basinla tanitim toplantisi yapti

Akp’nin Ermeni Adayi Kendisini Yerel Basina Tanitti

Kagithane Belediyesi Nurtepe Sosyal tesislerinde sabah kahvaltisinda yerel basin mensuplariyla bir araya gelen Markar Eseyan, kendisini tanitarak Milletvekili olmasi halinde yapacaklarini açiklarken, gazetecilerin sorularini da yanitladi.

Kahvaltili olarak düzenlenen tanitim toplantisina AK Parti Kagithane ilçe baskani Av. Faruk Gökkus, Kagithane Belediye baskani Fazli Kiliç, baskan yardimcisi Mevlüt Öztekin, Meclis üyelerinden Meryem Tekbiyik, Gülcan Özkaya, AKP baskan yardimcilarindan Lider Parlakyildiz, Ünal Akgün, Erkan Yildirim, , kadin kollari baskani Meryem Karaköse ve partinin bazi yönetim kurulu üyeleri katildilar.

Açilis konusmasini ilçe baskan yardimcisi Lider Parlakyildiz yaptiktan sonra kisa bir tanitim konusmasi yapan AKP ilçe baskani Av. Faruk Gökkus“Böyle bir ortamda sizlerden bilgiler ve görüs almak için bir araya geldik” diyerek Milletvekili adayi Markar Eseyan’i tanitarak sözü kendisine verdi.

 

 

Toplantini ana konusu genellikle yerel gazetelerin sorunlari ve Ermeni Soykirimi konusu gündeme getirilerek, kendisinin de bir gazeteci oldugunu ve yerel gazetelerin sorunlarini çok iyi bildigini ifade ederek kendisini tanitan Markar Eseyan“Sizlerle tanismak ve kaynasmak amaciyla burada bulunuyoruz. Türkiye’de Ermeni sorunlari gündeme oturmus durumadir. Gazetelerde ve yazilarimizda da bunlari zamanla açiklamaktayiz.  Yerel medyanin da bu konuda ciddi bilgileri oldugunu biliyorum.  Çünkü bir düsünce üreten ciddi konulara yer vermektedir. Ben AK Parti tarafindan  Ermeni oldugum için degil,  bu davada yeri oldugu, ilkeleri ortaya koydugum ve  yol arkadasi oldugum  için aday gösterildim. Bu konuda AK Parti  güçlü olursa istihdam yürür” diyen Eseyan, daha sonra gazetecilerin sorunlari ile Ermeni soykirimi hakkindaki görüsleri cevapladi.

 

  “ERMENI OLMAK PASTADA BIR ÇIÇEKTIR”

 Avrupa Parlamentosu tarafindan Türkiye hakkinda Ermeni soykirimi yapilmistir diye kabul edilmesi konusundaki sorulan sorulara da açiklik getiren Eseyan, “Bu yüz yildir konusulan bir haksizliktir. Elbetteki bu konuda üzgünüz, böyle bir soykirim söylentisine ben de karsiyim. Burada milletler degil, taraflarin ve Ermeni çeteleri tarafindan islenen bir katliamdir. Biz de rahatsiz oluyoruz ve üzülüyoruz. Aslinda Ermeni olmak, pastada bir çiçek olmaktir” diyerek  görüslerini ifade etti.

 

MARKAR ESEYAN KIMDIR?

1969`da Ermeni asilli bir ailenin çocugu olarak Istanbul`da dogdu. Ilkögretimi Bomonti Mihitaryan Ermeni Katolik Ilkögretim Okulu`nda, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Lisesi`nde bitirdi. 1995 yilinda Isletme lisans egitimini bitirdi. 1997 yilindan itibaren araliklarla yazdigi Agos Gazetesi`nde 2001 yilindan beri “Dar Kapi” basligi altinda köse yazilari kaleme almaya basladi. Yazarin ilk romani, “Simdinin Dar Odasi”, 2004 yilinda Inkilâp Kitabevi Büyük Ödülü’nü aldi ve 2005 yilinda ise okuyucuya ulasti. Ikinci romani "Karsilasma" ise Ekim 2007`de okuyuculariyla bulustu. Taraf gazetesi yayin koordinatörlügü ve ayni gazetede köse yazarligi görevinde bulunan Esayan, Taraf gazetesinde geçici olarak genel yayin yönetmenligi de yapti. 21 Agustos 2013 tarihinden itibaren Yenisafak gazetesinde yazmaktadir.

7 Haziran  Milletvekili genel seçimleri için Istanbul 2. Bölgeden AK Partiden 12. Sirada Milletvekili adayi oldu. 

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı