Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

AKP uçan kusu üye yapmis!

AKP uçan kusu üye yapmis!

Erdal Imrek AKP`nin sahte üyelik skandalinin ardi arkasi kesilmiyor. Türkiye`nin dört bir yaninda binlerce kisinin bilgileri disinda

AKP’nin sahte üyelik skandalinin ardi arkasi kesilmiyor. Türkiye’nin dört bir yaninda binlerce kisinin bilgileri disinda kimlik bilgileri temin edilerek AKP’ye üye yapildiginin ortaya çikmasinin ardindan skandal gün geçtikçe büyüyor. Simdi de Kahramanmaras’ta AKP Afsin Ilçe Teskilati’nin Afsin-Elbistan A ve B Termik Santrali ve santrallere kömür çikartan Afsin-Elbistan Linyitleri Isletme Müdürlügü bünyesinde çalisan çok sayida isçiyi bilgileri disinda üye yaptigi anlasildi. Iddiaya iliskin aradigimiz AKP Ilçe Baskani Fevzi Kaynak ‘sahte üyeligi’ dogrulayarak, “Abartacak bir sey yok” dedi.

MISAFIRHANEYE BASVURMUSLARDI

Kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere Subat ayi sonunda atamasi yapilan 325 ve önceki yilki alimlardan gecikmeli olarak ise baslayan 175 kisi arasindan kurum misafirhanesine kayit yaptiranlarin bir kismi kuruma bagli olan Afsin’deki sosyal tesislerde barinmak için basvuruda bulundu. Kimlik fotokopileri istenen isçiler bir süre sonra AKP’ye üye yapildiklarini ögrendiler.

‘AKP ILÇE BASKANI MISAFIRHANE GÖREVLISI’  

Ayni sosyal tesisin konferans salonunda Ocak ayinda gerçeklesen AKP Ilçe Kongresi’nde AKP ilçe baskanligi görevine getirilen Fevzi Kaynak’in, sosyal tesis içinde bulunan ve bekar personellerin ücretsiz olarak barindigi misafirhanenin de görevlileri arasinda yer aldigi belirtiliyor. Iste AKP’ye üye yapilan 50 civarinda isçi de bu misafirhanede kalmak için kimlik fotokopilerini teslim ederek basvuru yapanlar. Kurum personellerinden biri KPSS 2012/2 ile baska bir kuruma memur olarak ataninca AKP Afsin Ilçe Teskilati üyesi oldugunu ögrendi. Konu hakkinda bilgileri olup olmadigini kontrol etmek için diger arkadaslarina da haber verdi. Kimlik fotokopisi birakan diger isçiler de AKP’ye üye yapildiklarini gördü.

PISKIN CEVAP!

Duruma tepki göstererek AKP Ilçe Baskani Fevzi Kaynak’la görüsen isçiler, “Biz zaten sizden üyelik aidati da istemiyoruz. Hiçbir sorun olmaz. Ama eger sildirmek istiyorsaniz söyleyin kim istiyorsa sileyim üyeligini” yanitini aldi.

SAHTE ÜYELIGI DOGRULADI

Iddialar üzerine ulastigimiz AKP Ilçe Baskani Fevzi Kaynak, isçilerin bilgileri disinda üye yapildigini kabul etti. Ancak Kaynak, olayin kendileriyle ilgili olmadigini öne sürerek, “Bazi isçiler üye olmak için basvuruda bulundu. Bunlar bazi arkadaslari adina da üyelik formu doldurup basvuru yapmislar” iddiasinda bulundu. ‘Giyabinda mi üyelik yaptiniz, sahsi basvuru almani gerekmez mi, imza var miydi formlarda’ sorumuza ise Kaynak’in yaniti, “Orada bir yanlislik olmus. Biz zaten karar aldik. Bundan sonra kisisel basvuru yapmayani üye yapmayacagiz” yanitini verdi.

‘ABARTMAYALIM’ DEDI!

Bilgileri disinda üye yaptiklari isçilerin kaydini sildiklerini ve kendilerinden özür dilediklerini söyleyen Kaynak, “Aslinda bu olayi bu kadar abartmaya gerek yok” dedi. Kaynak, “Ama Türkiye’nin birçok kentinde benzer sekilde binlerce kisinin AKP’ye üye yapildigi ortaya çikiyor” hatirlatmamiz karsisinda sessiz kaldi.  Kaynak misafirhanede görevli oldugu iddiasini ise kabul etmedi ve “Emekli oldum” dedi. Ancak buna iliskin yeniden aradigimiz isçiler, “Hayir hâlâ orada görevli” dediler.


SAHTE ÜYELIKLERDEN ÇARPICI ÖRNEKLER

AKP’ye bilgisi disinda üye yapilanlar arasinda baska partilerde üye ve yönetici olanlar bile var. Iste onlardan bazilari:
* Azadiya Welat Gazetesi eski imtiyaz sahibi ve yazi isleri müdürü Ozan Kilinç da hayati boyunca görmedigi Sakarya’nin Serdivan ilçesinde AKP’ye üye yapildigini ögrendi.
* BDP Diyarbakir il yöneticisi Ömer Koyun AKP Yenisehir Ilçe Teskilati’na üye yapildigi anlasildi.
* BDP’nin 2. Olaganüstü Büyük Kongresi’nde Parti Meclisi’ne seçilen Yakup Aslan, AKP Kirklareli Il Teskilatina üye yapilmis oldugunu ögrendi.
* Batman’in Gercüs ilçesine bagli Eymir köyünde yasayanlarin neredeyse tamaminin bilgileri disinda AKP’ye üye yapildiklari ortaya çikti.
* Diyarbakir Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi Üyesi Ramazan Serim bilgisi disinda AKP’ye üye yapildi.
* Rize’de, aralarinda CHP Il Sekreteri Ismail Durmus’un da yer aldigi 484 kisinin bilgileri disinda AKP’ye üye yapildigi ortaya çikti.
* Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Kurucu üyesi, Mamak General Zeki Dogan Mahallesi Muhtari Nurhayat Farimaz’in bilgisi disinda AKP’ye üye yapildigi anlasildi.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli