Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

AKP`ye çok agir itham: PKK`yi...

AKP`ye çok agir itham: PKK`yi...

``PKK ne istediyse verdiler. PKK`yi kanla kazanmaya alistirdilar?

CHP Grup Baskanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti artik alabildigince kirlendigini ve ”rengi atmis bir parti” oldugunu belirterek, ”AKP’nin eline sehit kani bulasmistir” dedi.

Tarhan, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in ”her gün nefret suçu isledigini” savunarak, ”En son sadece kendisinin ve yandaslarinin tekelindeymis gibi ’bunlar Kuran’dan acayip kaçarlar’ dedi. Bunu söylerken ayristirdi ve kamplastirdi. Yine nefret etti birilerinden ve yine hedef gösterdi” görüsünü ifade etti.

Erdogan’in ”halki kin düsmanliga sevk etme suçundan sabikali oldugunu” kendilerine hatirlattigini ifade eden Tarhan, söyle konustu: ”Basbakan sürekli birilerini kastediyor ve ’aslinda kendisi Alevi’dir, Alevi’ye abdest dersi veririz’ derken de ’Affedersiniz bizi Rum gibi gösteriyorlar’ derken de muhalifleri, tinerci, namert ve serefsiz olmakla suçlarken, gramla, çapla ölçerken de aslinda bunu yapiyor Basbakan. Nefret pompaliyor, disliyor, ayristiriyor. Sezon açilisini da ’imam hatipler terörist yetistirmez, diger okullar terörist ve anarsist yetistirir’ diyerek açti. Bu kez küçücük genç kalpleri ayristirdi ve kirdi ve 2012 sonbahar-kiz sezonu nefret açilisini yapti. Öfkenin benligini ele geçirdigi anlasiliyor sayin Basbakan’in, sürekli öfkeyle, gazapla, hisimla hareket ediyor. Bu yaptiklari saldirganliginin boyutlarini gösterdigi gibi yönetim becerisiyle ilgili sorunlarini da ortaya koyuyor. Çünkü sorunlariyla bas edemeyen siyasi aktörler ancak öfkeyle oynamayi ve nefret pompalamayi becerebilirler. Sayin Basbakan da bunu yapiyor.

Bütün bu yaptiklarina karsi kendisini hala apak zannediyor. Hep baskalari suçlu, muhalefet kötü....Nedense yaptiklarinda hiçbir kötülük yok ve yaptigi yanlisliklar, kötülükler hiç üzerine siçramiyor sanki. Oysa hatirlatirim, bütün renkler ayni hizla kirlenirken birinciligi ak’a vermislerdi. AK Parti artik alabildigince kirlenmis ve rengi atmis bir parti...Totaliter yapilarin ortak noktasi olan tek tip insan yetistirme ve buna iliskin aceleciligiyle, nefreti egemen kilan anlayisiyla, teröre verdigi destekle, kirli Oslo anlasmasiyla, Habur’la, PKK ile dar alandaki samimi dansiyla, aslinda AKP alabildigince kirlenmistir. Hangi haliyi kaldirirsak altinda AKP’nin kiriyle karsilasiyoruz.” Tarhan, ”sehitler üzerinden siyaset yapiyorsunuz” diyerek toplumsal muhalefeti susturmaya çalistigini ileri sürerek, olup bitenler karsisinda susanlarin sehitler ve bu haberlerden rahatsizlik duymayanlar oldugunu söyledi.

”Seçimden önce anlasarak PKK’nin destegini aldilar”

Teröristle iliskilerinde ’hazmettire hazmettire ilerleyecegiz’ demislerdi. PKK ne istediyse verdiler. PKK’yi kanla kazanmaya alistirdilar” diyen Tarhan, sözlerini söyle sürdürdü: ”PKK, onlarin sayesinde bugün eskisinden daha güçlü konuma geldi. Seçim öncesi anlasarak PKK’nin destegini aldilar. Kardes kardes seçime girip gizli anlasmanini meyvelerini de birlikte paylastilar. Kendi siyesi ikballeri için ülke güvenliginden vazgeçip bizi bugünlere getirdiler. Simdi kimi kime sikayet ediyorlar? Biz Oslo’yu hazmetmedik ve hazmetmeyecegiz. Hazmedenler düsünsün, gece yatmadan önce baslarini ellerinin arasina alsinlar ve ’biz nerede yanlis yaptik’ diye düsünsüler. Yanlis politikalari bizi neredeyse OHAL’e tasidi. Teröre güvercin, onunla mücadele edenlere sahin olanlar, neden bunca cenaze ve neden bunca sehit diye düsünsünler.



Sokaklarda 300 koruma olmadan dolasamayanlar, bu ülkeyi ve çocuklarimizi savunmasiz kilanlar, zirhli araç pahali diye çocuklarimizi silahsiz savunmasiz yollara salanlar, kendileri zirhli araç olmadan dolasamayorlar. ’Bu ülkeyi nasil bu hale getirdik’ diye düsünsünler. Demokrasi düsmani teröristle yaptiklari anlasmalarla onlara reverans yaparken, masum insanlara korku yedirirlerken, ’bu demokrasi bozuntusunu nasil yarattik’ diye oturup bir düsünsünler. Türk halki bu yönetime layik degil. AKP’nin eline sehitlerin kani bulasmistir.” Tarhan, ”Oslo belgelerinin açiklanmasinda, MYK’da bazi isimlerin bilgilendirilmedigi için rahatsiz olduklari dogru mu? Yapilan açiklamayla CHP’nin yeni politikasi çelisiyor mu?” sorusuna, ”Terör ve teröristin en zayif oldugu, silahlari biraktigi, diz çöktügü dönemde bir müzakerenin söz konusu solabilecegi düsünülebilir. Ama dünyanin hiçbir yerinde terörle mücadele edildiginde terörün en güçlü oldugu dönemlerde müzakere edildiginin tartisildigini görmedim. Terör ve terörist silahlarini biraktigi takdirde müzakereyi hak eder. Biz yetkili kurullarimizda her konuyu tartisiyoruz. Bu spekülasyonlari yersiz buluyorum” karsiligini verdi.

”Oslo çikisinin misilleme olduguna”na yönelik haberlerin hatirlatilmasi üzerine Tarhan, ”Hiçbir gerçekligi yok, ilk kez sizden isitiyorum” dedi.

CHP’LI KOÇ: BASBAKAN’IN MASKESI DÜSTÜ

CHP Sözcüsü Haluk Koç, açikladigi ’Oslo Mutabakati’ metninin Basbakan Erdogan ve Ak Parti kurmaylarini ürküttügünü savunarak, "Hükümet ve AKP içinden ciddiyetten uzak, bazen vurdumduymazliga varan açiklamalar aldi basini gidiyor. Demek ki, yaranin tam üzerine bastik. Feryat, gerekçe arama, itiraf, inkar hepsi bir arada" diye konustu.

CHP’li Koç MYK sonrasi açikladigi belgelerin Hükümet tarafindan elestirilmesi üzerine yazili olarak yaptigi açiklamada sunlari kaydetti; "Bir Bakan’in belgelere ’yalan, sahte’ derken digeri kabul ediyor; ’belki su anda da görüsmeler devam ediyordur’ diyor. Ancak, herkes gibi bizlerde sormaya devam ediyoruz. Basbakan’la Öcalan arasinda bölge ve ülkemizle ilgili, yüzde 90-95 oraninda hangi konularda mutabakat var? Yüzde 5 hangi konularda uzlasma yok? Cevap bekliyoruz. Hayali suikast magdurlugunu çok iyi oynayan, talimatla kendini TV’lerde program yaptiran Basbakan Yardimcisi’nin belki Basbakan adina açiklamasi yerinde olur. Aklinin sasip sasmadigini verecegi cevaplara birakiyoruz."

"BASBAKAN KONJONKTÜR MILLIYETÇISI"

AK Parti’nin, mesru siyaset zeminini, mesru siyaset kurumlarini ve TBMM’yi degil terör örgütünü siyasi konularda dogrudan müzakere için muhatap aldigini iddia eden Koç, bu müzakererin örgüte silah birakma amaci disinda, her türlü tavizi içeren siyasi konulari kapsadigini iddia etti. Basbakan Erdogan’in maskesinin düstügünü iddia eden Koç; "Terörle müzakere edilmez mücadele edilir’ diyen konjonktür milliyetçisi Basbakan’in milletin önünde maskesi düsmüstür. Evet; Tevil etme görevlileri, saptirma uzmanlari, gerçek disi konusma ve kandirma üstatlari buyurun sahneye. Sahne sizin, gösterin simdi hünerlerinizi" ifadelerini kullandi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli