Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

AKP’ye yakin müteahhitler Erdogan’a seslendi: “Batiyoruz efendim!”

AKP’ye yakin müteahhitler Erdogan’a seslendi: “Batiyoruz efendim!”

Son dönemde konut sektöründe yasanan hizli daralma insaat sirketlerini iflas noktasina getirdi. Cumhurbaskani Erdogan ile görüsen AKP’ye yakin müteahhitler, sorunlarina çözüm istedi.

Dolar kurundaki asiri dalgalanma sonrasi insaat sektöründe süren hizli düsüs insaat sirketlerini iflasa sürükledi. Konut satislarindaki düsüs ve insaat malzemeleri fiyatlarindaki artis müteahhitleri isyan noktasina getirdi.

AKP’nin 2002 yilinda iktidara geldikten sonra ekonomideki bir numarali gözdesi olan insaat sektörü hizli bir yükselise girdikten sonra 2008 yilinda ABD’de baslayan küresel mali kriz ile durgunluk dönemine girmisti.

 Ancak son dönemde dolar kurundaki asiri dalgalanma ve vatandaslarin alim gücünün düsmesi konut satislarini derinden etkiledi. Birçok konut projesinde neredeyse hiç satis gerçeklesmezken, insaat sirketleri batma noktasina geldi.

AKP iktidarinin en gözde müteahhidi Ali Agaoglu’nun lüks araçlarini satisa çikarmasi insaat sektöründeki durumu gözler önüne sermisti.

Insaat sirketi sahipleri birçok projenin atil durumda oldugunu ve maliyet artisi nedeniyle projelere devam edemediginin altini çizdi.

“BATIYORUZ EFENDIM”

Konut satislarindaki düsüsü özellikle vatandaslarin konut kredisi almaya çekinmesine baglayan AKP’ye yakin insaat sirketi sahipleri Cumhurbaskani Erdogan ile görüserek sorunlarina çözüm bulunmasini istedi.

TÜIK’in açikladigi verilere göre, konut satislari temmuz ayinda yüzde 17,5 azalarak 102 bin 236 adet olmustu.

Saray’da Erdogan ile görüsen AKP’ye yakin müteahhitler, “Efendim artik batiyoruz. Vatandaslar kredi çekip ev almiyor” dedigi ögrenildi.

Bu görüsme sonrasi Erdogan’in Ziraat Bankasi’na talimat vererek konut kredilerini yüzde 0,99’a çektirtti.

Öte yandan Kamu ile is yapan müteahhitler ise devletten para alamadiklarini ve artik is yapamaz duruma geldiklerini dile getirdi.

Kaynak :SERKAN TALAN / YENIÇAG



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli