Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

AKP’Lİ Ömer Çetinkaya “Madımak’ta hem de Başbağlar’da kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum”

AKP’Lİ Ömer Çetinkaya “Madımak’ta hem de Başbağlar’da kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum”

AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya “Madımak’ta hem de Başbağlar’da kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar, baş sağlıkları diliyorum” dedi.

Anadolu'nun Acıları ve Birlik Mesajı

Esenler Belediyesi'nde gerçekleştirilen Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda gündem dışı konuşmalarda Madımak katliamı ve Başbağlar katliamı gündeme geldi.

AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya "Hem Madımak’ta hem de Başbağlar’da kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar, başsağlıklar diliyorum Anadolu'nun zorlu coğrafyasında yaşanan acıların unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Madımak Katliamı’nın Anılması

Meclis Toplantıda gündem dışı söz alan AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya, Madımak katliamını gündeme getirdiği için Huriye Hanım’a teşekkür ederek, "Madımak’ta yaşanan katliamı ve aydınlarımızın katledilmesini hatırlattığı için teşekkür ediyoruz. Bu acılar bizim ortak hafızamızdır," dedi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya, Anadolu’nun zor bir coğrafya olduğunu belirterek, "Anadolu toprakları gerçekten zor bir coğrafya ve burada her gelen devlet imparatorluk olmuştur. Burada hep bir kavga var. Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle biz bu toprakların insanlarıyız. Zaman zaman huzurumuzu bozan, iç dinamiklerimizi birbirine düşman etmeye çalışan grupların var olduğu herkesin malumudur," diye konuştu.

Başbağlar Katliamı'nın da Anılması

Madımak katliamının anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya, "HuriyeHanım’a teşekkür ettim ama üç gün sonra Başbağlar'da yaşanan katliamın da anılması gerektiğini ifade etmek istedim. Bu olaylar arasında ayrım yapmamalıyız. Biz Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle bir toplumuz. Birlikte güçlüyüz ve değerliyiz," dedi.

Birlik Vurgusu

AKP Esenler belediye Meclis üyesi Ömer Çetinkaya, birlik ve beraberlik mesajını yinelerken, "Bekamızın bağlı olduğu şey birlikteliğimizdir. Eğer Madımak veya Başbağlar diye ayrım yaparsak, o zaman zayıf düşeriz. Hem Madımak’ta hem de Başbağlar’da kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar, başsağlıklar diliyorum," şeklinde konuştu.

Esenler Belediyesi’nde gerçekleştirilen bu toplantı, farklı kesimlerden insanların acılarını paylaşarak, birlik ve beraberlik mesajları vermeleri açısından büyük önem taşıdı. Toplantıya katılan herkes, Anadolu’nun zorlukları karşısında birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha vurguladı.



  • Pazar 25.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.3 ° / 21.3 ° false
  • Salı 27.9 ° / 21.9 ° Güneşli