Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

AKP’li Ömer Çetinkaya “PKK’yla işbirliği yapmış Cumhuriyet Halk Partisi bize cumhuriyet diyor”

AKP’li Ömer Çetinkaya “PKK’yla işbirliği yapmış Cumhuriyet Halk Partisi bize cumhuriyet diyor”

AK Partili meclis üyesi Ömer Çetinkaya ” PKK’yla işbirliği yapmış Cumhuriyet Halk Partisi bize cumhuriyet diyor. Türkiye Cumhuriyetine saldıran PKK’nın partisi ile işbirliği yapacaksın.

 

AK Partili meclis üyesi Ömer Çetinkaya ” PKK’yla işbirliği yapmış Cumhuriyet Halk Partisi bize cumhuriyet diyor. Türkiye Cumhuriyetine saldıran PKK’nın partisi ile işbirliği yapacaksın. Sonra gelip burada gelip Cumhuriyet diyeceksin” DEDİ.

Haber-Analiz /Hasan Gürsoy

Esenler Belediyesinin Haziran ayı birinci oturumunda gündem dışı konuşmalar sırasında tansiyon yükseldi. Gerginlik artınca CHP Meclis üyelerinden tepki gelince Ömer Çetinkaya konuşmasını  sonlandırdı.

Haziran ayı meclisinde gündem dışı konuşma yapan; CHP'nin meclis üyesi Murat Pınar, öncelikle “Dayatma Müfredat” Hayırlı olsun diyerek konuşmasına başladı. Daha sonra Pınar “ Gezi olaylarını Cumhuriyet tarihimizin en barışçıl en demokratik, en özgürlükçü ve katılımlı sivil eylemlerinden biri olan Gezi eylemlerinin 11 yılı kutlu olsun.”dedi.

Gezi kalkışması gezi VANDALİZMİ olarak suçlayan AK Parti'li meclis üyesi Ömer Çetinkaya “Gezi 11 kişinin ölümüne yaklaşık 8000 kişinin yaralanmasına binlerce aracın tahrip edilmesine, kamu aracının tahrip edilmesine sebep olmuştur.”

 Ömer Çetinkaya  Gezi Parkı eylemcilerinin taleplerini şöyle çarpıtarak açıklıyor “Talep olarak taleplerini o zamanki meclis Başkanına sundular. Talepleri şuydu. Havaalanı yapılmasın, köprü yapılmasın, yollar yapılmasın, yapılan yollar iptal edilsin. Gezi dediğim şey buydu.” 

Oysaki Gezi Parkı temsilcilerinin hükümetten 7 talebi vardı Talepte bunlardı;

 Gezi Parkı park olarak kalmalıdır. Gezi Parkı'na topçu kışlası veya başka bir yapı yapılmayacağının açıklanmasını,- AKM'nin yıkımından vazgeçilmesini,

- Başta İstanbul, Ankara ve Hatay valileri ve emniyet müdürleri olmak üzere olayların yaşanmasına neden olan sorumluların görevden alınmasını,

- Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanımının yasaklanmasını,

- Gösterilere katılan ve gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılmasını,

- 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Tükiye'deki tüm meydanlarda toplantı, gösteri yasaklarına son verilmesini,

- İfade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Ömer Çetinkaya; CHP’nin meclis üyesi Murat Pınar yönelik “Şimdi barışçı Gezi eylemleri dedi. 11 kişi hayatını kaybetti.”  Kamuoyu 11 kişinin nasıl katledildiği biliniyor. Ömer Çetinkaya Burada da çarpıtmaya devam ediyor.

Birden bire Gezi eylemleri evirilip çevrilip konu 15 Temmuz FETÖ Darbesine öncüsü durumuna getiriyor. Nasıl oluyorsa. İyice Karıştırıp çorbaya çeviriyor Ömer Çetinkaya 

Ömer Çetinkaya “Araplarda yapılan, SSCB, Sovyet devletlerden ayrılmış olan Turuncu devrimlerin Bir benzeri yurt dışında organize edilen, yurt dışına parayla organize edilmiş. Bir harekettir bu.” Yani turuncu devrim olacakmış Türkiye’de. Onlar Gezi eylemlerini yapıyorlarmış.

Devamla Çetinkaya “ Ve Türkiye’de bu başarılı olamayınca iki sene sonra 2 sene sonra 15 Temmuz darbesi geldi. 15 Temmuz darbesini öncüsüydü bu.” Gezi Parkı Eylemleri 15 Temmuz darbesini öncüsüymüş sonunda bunu da duymuş olduk. Ömer Çetinkaya sayesinde.

Karıştırmaya devam eden Çetinkaya Başarılı olamayınca Rus uçağı içerde düşürüldü dedi. Ama şunu unuttu Rus elçisinin öldürüldüğünü söyleyemedi. Gerçi konuyla ne alakası varsa Rus Uçağının.

Gezi eylemlerini Taksimdeki ve civardaki oradaki esnafa sorsunlar dedi Çetinkaya. 

Gezi Parkı Eylemlerini Çarpıtarak anlatmaya devem eden Ömer Çetinkaya “Taşlayarak polis öldürdüler.” Dedi. Gezi olaylarında ölen Polis taşlanarak ölmedi. “Eylemcileri kovalarken altgeçit inşaatı nedeniyle açılan çukura düşen Komiser Mustafa Sarı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.” 

Birde ironi yaparak “Ne kadar barışçılmış.”demeye devam ediyor.

Beşiktaş'taki yapılan eylemlerde başbakanlık ofisinin önün gerçekleşti. Dolayısıyla Başbakanlık Ofisine yürünmedi. Araçlarla yol trafiğe kapandı ve açıldı. Çetinkaya Türkiye’nin sosyal huzurunu iş makineleri ile başbakanlık ofisine yürüdüler.  Nasıl barışçıymış” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Tarihini en barışçıl toplumsal eylemine savaş çıkartmak ile suçlayan Çetinkaya “Seçimle iktidara gelemeyenlerin seçimle iktidara gelme ihtimalleri görmeyenlerin tabiri caizse tedriş yöntemiyle toplumu karıştırmak savaş çıkartmak iç savaş çıkartmak eylemidir.”

Derin bilgilere sahip olan Çetinkaya Gezi Parkı Eylemlerinin nereden yöneltildiğini biliyormuş. Bizim haberimiz yok. Çetinkaya “Bu öyle gezi güzellemesi, o gezi organize eden nereyle bağlı olduğunu biliyoruz”. 

Bir Fetö bir CHP diyen Çetinkaya “15 Temmuz darbeden önce CHP Milletvekilleri STV kapanmasını diye gidip kendilerini zincirlediler.  Fetö’nün terör örgütü mahkeme tespit etti. Sonra siz savunmaya geçtiniz. 

Sıkışınca Gezi eylemlerini dine bağlayan Çetinkaya “Geziyi gezi bu millete yapılmış,  Bu milletin kültürüne yapılmış,  bu milletin sosyal hayatına, bu milletin inancına saldırıdır. Gezi öyle hafife alacak bir şey değildir.”

Çetinkaya “Bu milletle gezinin cevabını vermiştir.” Bu millet vermedi SİZ verdiniz.

Önce Gezi Eylemlerini Turuncu Devrimlere bağlayan, sonra RUS uçağına, ardından Fetö’nün öncüsü olan EYLEM, daha sonrası ne hikmet ise HDP Gezi eylerini başlattı diyen Çetinkaya  “Geziyi başlatan kimdi. Geziyi baştan HDP‘ydi. Bu arkadaşlar HDP‘ye kuyruk olmayı seviyorlar.” 

Cumhuriyet Halk Partisi ile PKK’yla işbirliği yaptığını iddia eden Çetinkaya şöyle dedi; “Biraz önce müfredatta bahsetti PKK’yla işbirliği yapmış Cumhuriyet Halk Partisi bize cumhuriyet diyor. Cumhuriyet cumhuriyetin temellerine dinamit koyan cumhuriyetin temele silahlarla dinamit koyan Türkiye Cumhuriyetine saldıran PKK’nın partisi ile işbirliği yapacaksın. Sonra gelip burada gelip Cumhuriyet diyeceksin.” 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde olduğunu unutan Ömer Çetinkaya, Anayasa nasıl bir toplumsal sözleşme ise Müfredatta toplumsal sözleşmedir. Toplumun bütün kesimleri ile görüşülmesi gerekirken sözleşmedir.  Ve unutarak “Müfredat bizim hakkımız. Bu millet bize oy verdi. Bu millete her şey siz düzenleyebilirsiniz dedi.”

CHP ‘ Meclis üyelerine yönelik bir suçlamayla müfredatın içeriği ile konuşamayan Çetinkaya döndü dolaştı Müfredatı dine bağladı. Çetinkaya “ Bu milletin dininden uzaklaştırmanın bu milletin dininden uzaklaş milleti yok etmen ne olduğunu biliyoruz. Siz kendi dönemindeki ezanı Türkçe okutulmasını istersiniz. Siz Allahın yasak olmasını istersiniz. Allah demenin yasak olmasını istersiniz.” 

AK Partili Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya'nın Yukarıdaki Haberin videosu



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli