Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKP’li Tevfik Göksu, Soylu sayesinde yargılanmayacak

AKP’li Tevfik Göksu, Soylu sayesinde yargılanmayacak

Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu hakkında, kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

İmamoğlu’na dava üstüne dava açtıran İçişleri Bakanı Soylu, Göksu’nun yargılanmasına izin vermedi.

Birgün Gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre;İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu adeta dava yağmuruna tutup, 8-10 yıl önceki ihaleleri dahi incelettirirken AKP’li belediye başkanlarının yargılanmasına izin vermiyor. Soylu’nun, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’in ardından Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’nun da yargılanmasına izin vermediği açığa çıktı.

Esenler Belediye Meclisi’nin 2021 yılı şubat ayı oturumlarında, belediye ait 5 katlı ve toplam 5 bin 250 metrekare kullanım alanına sahip bina, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Bina “Özel TÜRGEV Safiye Ali Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu” olarak faaliyet göstermeye başladıktan sonra binanın giriş katının, vakıf tarafından bir börekçiye kiraya verilmesi tartışmalara neden olmuştu.

TÜRGEV KİRAYA VERDİ

Esenler CHP İlçe Başkanı Kemal Şahin, belediye mülkünün usulsüz olarak kullanılması nedeniyle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Şahin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda belediye taşınmazının tahsis amacı dışında kullanıldığı halde tahsis işlemini iptal etmeyen Esenler Belediye Başkanlığı ve belediye mülkünü bedelsiz tahsis ederek görevini kötüye kullanan, kamu zararına neden olan ilgililer hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını talep etti.

ZARARA UĞRATILDI

Suç duyurusunda, TÜRGEV'e tahsis edilen binanın zemin katının vakıf tarafından bir börekçiye kiraya verilmesinin tahsis amacına aykırı olduğuna vurgu yapılarak, tahsisin iptal edilmesi gerekirken Esenler Belediyesi’nin hiçbir işlem yapmadığı ifade edildi.

“Belediye başkanı ve ilgililer tahsis işlemi ile kamu zararına neden olmuşlardır” denilen suç duyurusunda şu ifadeler de yer aldı: “Esenler Belediyesi 5 bin 250 metrekare taşınmazı kendi ihtiyacı için kullanmak yerine bir vakfa tahsis ederek belediyeyi zarar uğratmıştır. Öğrencilerin eğitim-öğretim, barınma, sosyal ve kültürel hizmetlerden en azami ölçüde faydalanmalarının sağlanması gerekirken zemin katı börekçiye kiraya vererek kazanç elde etmektedir.”

SOYLU’NUN İMZASI VAR

CHP’li Şahin’in 18 Şubat 2022’de yaptığı suç duyurusunda, yaklaşık bir yıl sonra, 2 Ocak 2023 tarihinde yanıt verildi. İçişleri Bakanlığı’nın yanıtında, “Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ilgili belediye görevlileri hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanın hükümleri uyarınca işlem yapılmasına gerek olmadığına” hükmedildiği belirtildi. Suç duyurusu hakkında “işleme konulmama kararı” verildi. Belgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un ve İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan’ın imzasının yer aldığı görüldü.

BAKAN, GÖKSU’YU KOLLADI

Belediye başkanlarının Süleyman Soylu’nun izniyle yargılanabildiğini vurgulayan Esenler CHP İlçe Başkanı Kemal Şahin BirGün’e yaptığı değerlendirmede ise şöyle konuştu:

“İstanbul’un iki defa seçilmiş Belediye Başkanı olan İmamoğlu’na eften püften nedenlerle davalar açılıp cezalar veriliyor. Hatta İmamoğlu’na imza atmadığı ihaleden dava açıyorlar. İBB’nin bütçesini gerici, yandaş, dernek ve vakıflara aktaramadıkları için siyasi davalarla İmamoğlu’nun önünü kesmek isteyenler, Esenler Belediyesi’nin malını yandaş vakıf ve derneklere peşkeş çekmesine göz yumuyor. Birçok müdürlüğü kirada olan Esenler Belediyesi yüz milyonlarca lira kira öderken değeri en az 300-400 milyon TL olan ve yeni yapılan binayı yandaş vakıflarına peşkeş çektiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendi partisinden olduğu için Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’nun yargılanmasına izin vermiyor. Bakan Soylu bu kararla Göksu’yu kollamıştır. Bu karar devletin geldiği durumu apaçık gösteriyor.”



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli