Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP'li Tevfik Göksu: Yüksek Bütçe, Yüksek ZAM

AKP

İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun yönettiği belediyenin 2023'de de bütçesi oldukça yüksek: 2.7 Milyar Türk Lirası.

Haber: Mustafa Siviş

Fakat Göksu bu rekor bütçeye rağmen vatandaşın karşısına astronomik zamlarla çıkmaya devam ediyor. Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi, ekonomik krizle boğuşan Esenler Halkı’na yönelik son olarak aile cüzdanı, havuz ve spor salonu ile ruhsat harcı ücretlerine yüzde 62 oranında zam yaptı.

Esenler Belediyesi Bütçesi Ne Kadar Sağlıklı Yönetiliyor

Esenler İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olmasının yanı sıra en büyük bütçelerle yönetilen ilçelerden de birisi. Tevfik Göksu’nun yönettiği Belediye, Gençlik ve Spor Hizmetlerine, Kadın ve Aile Hizmetlerine ve Kültür İşleri Müdürlüğüne 2023 yılı için tahmini olaraktoplam 248 Milyon 355 Bin Türk Lirası Bütçe ayırdı. Fakat Belediye’nin düzenlediği bazı etkinlikler akıllara “Bu bütçeler ne kadar sağlıklı yönetiliyor?” ve “Bu etkinliklerden bazılarının faturası Esenler halkına zam olarak mı kesiliyor?” sorularını getiriyor.

 

Off-Road Keyfi İçin mi Vatandaşa ZAM?

Geçtiğimiz günlerde Esenler Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Kemerburgaz’da bir kulüpte, Esenler’li 30 gence 4×4 arazi araçları ile bir deneyim yaşatıldı. Fakat gençler için daha yararlı başka birçok etkinlik yapılabilme imkanı varken neden 4×4 Off-Road gibi eğiticiliği az ve kişisel hobiye kaçan bir etkinlik tercih edildi? Sırf bütçe ile bir şey yapılsın diye organize edilen bu etkinlikler ne kadar yararlı? Bu ve benzeri etkinliklerin faturaları Esenler halkına bu zor dönemde ZAM olarak mı geri dönecek? Tevfik Göksu ve onun yönettiği Belediye’nin yaptıkları ister istemez bu soruları doğuruyor.



Anahtar Kelimeler: ' Tevfik Göksu: Yüksek Bütçe Yüksek
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli