Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

ALÇAK NAMUSSUZ SEREFSIZDIR

ALÇAK NAMUSSUZ SEREFSIZDIR

Kiliçdaroglu dün Ankara`da sehit cenazesinde kendisine yönelik yapilan yumurtali saldiriya Antalya`da çok sert sözlerle cevap verdi.

ALÇAK NAMUSSUZ SEREFSIZDIR

Kiliçdaroglu dün Ankara`da sehit cenazesinde kendisine yönelik yapilan yumurtali saldiriya Antalya`da çok sert sözlerle cevap verdi.

Kiliçdaroglu, "Ceplerine yumurta koyup sehit cenazesine gelmisler. Sehitlere saygisizlik en büyük terör eylemidir. CHP`yi terörle bir göstermek isteyenler alçak, namussuz ve serefsizdir" dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Antalya`da bu sabah baslayan 26. Dönem 1. Yasama Yili Çalisma ve Degerlendirme Toplantisinda dün Ankara`daki sehit cenazesinde yasanan yumurtali saldiri olayina sert tepki gösterdi. Toplantinin açilisinda konusan Kemal Kiliçdaroglu, Kocatepe`de iki sehit için düzenlenen cenaze törenine katildigini söyledi. Kiliçdaroglu, "Namazimizi kilar, duamizi yapar, helalligimizi veririz. Firsat buldukça sehit evlerine ziyaret eder aileleriyle konusuruz, dertlerini dinleriz. Dün cenaze törenine katildim. Bir kisi önce, `Sizin sehit cenazesinde ne isiniz var` diye soru sordu. Arkasindan protestolar gelmeye basladi. Evlerini ziyaret ettigim sehit aileleri siz meclistesiniz neden bu terörü bitirmiyor sunuz diye soruyorlar. Her evde bu soru soruldu. Aci onlarin acisi, aci onlarin ocagina düsüyor.

Ama dün farkli bir tablo vardi. Ceplerine yumurta koyup sehit cenazesine gelmisler. Altini çiziyorum. Sehit cenazesine ceplerine yumurta koyup geliyorlar. Niçin sehidin cenazesini kilmak için degil, sehidi istismar etmek için geliyorlar ve yumurta atiyorlar. Sehitlere saygisizlik en büyük terör eylemidir. Bütün Ankara’daki savcilara açik ve net çagrida bulunuyorum. Bu teröristleri yakalamak ey savci senin görevindir. Ey emniyet senin görevindir. Bu alçaklara hesabini sormak zorundasiniz” dedi.
CHP’nin terörle baglantisi bulundugu algisinin olusturulmaya çalisildigini ileri süren Kemal Kiliçdaroglu, söyle devam etti: "Bunu halkin kafasina yerlestirmek istiyorlar. Grupta söyledim, simdi Antalya’dan söylüyorum CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya böyle bir çaba içinde olanla açik ve net söylüyorum, namussuz insanlardir, alçak insanlardir, serefsiz insanlardir. Böyle bir serefsizligi yapiyorlar.

CHP çagdas uygarlik için mücadele eden, hiç kimseyi düsüncesinden dolayi suçlamayan, hiç kimsenin inancina dokunmayan partidir. Hayatimin her döneminde mücadele yaptim. Saniyorlar ki iki yumurta atacagiz, Kiliçdaroglu bir daha gelmeyecek. Inadina gelecegim, inadina. Sehide, ibadete,ibadet yerine de saygisizlik yaptilar. Böyle bir saygisizlik ilk kez oluyor. Bir de bunlar sözde müslüman geçiniyorlar. Sizin  müslümanlikla hiçbir ilginiz yok. Sehidine saygi duymayan insan, müslüman olamaz, insan da olamaz. Bunlarin birer piyon oldugunu biliyorum. Arkasindaki alçaklara sesleniyorum, neden fareler gribi karanliklara gizleniyorsunuz. Neden erkekçe adam gibi karsima çikmiyorsunuz, birer birer de degil istiyorsaniz topunuz da gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksin piyon kullanacaksin.” kaynak yön haber



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli