Tarih: 01.01.2018 00:00

Alevi evlerine isaret

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet- 23 Aralik Pazar aksami saat 19.30-21.00 saatleri arasinda, biri 17-18, digeri 20-23 yaslari arasinda iki kisi, Okmeydani Fetihtepe Mahallesi’nde, Genis Sokak, Demirkiran Araligi, Demirkiran Sokak ve Yamak Sokak’taki apartmanlari isaretledi. Evlerin isaretlendigini gören bir kisinin “ne oluyor?” diye bagirmasi ve evleri isaretleyenleri kovalamasi üzerine iki kisinin görüntüleri, bir internet kafenin güvenlik kamerasina yansidi.

Ertesi sabah evlerinin isaretlendigi gören Alevi yurttaslarin, olayi Emniyet birimlerine bildirilmesi üzerine yaklasik 80-90 kisilik polis ordusu, Fetihtepe Mahallesi’ne gelerek incelemede bulundu. Polis ekipleri boya örnegi, parmak izi ve güvenlik kamerasi görüntülerini alirken sikâyet üzerine savcilik, süpheliler hakkinda “halki kin ve düsmanliga tahrik etmekten” sorusturma açti.

Olayin duyulmasi üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Alevi örgütleri, mahalleyi ziyaret ederek bilgi aldi.

Olayi ilk günden bu yana takip eden Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernegi Baskani Ali Kenanoglu, yaklasik 1.5 yildir Alevilere yönelik, ev isaretleme ve saldiri olaylarini animsatti. Hükümet kanadindan “bunlar provokasyondur” açiklamalarinin yapildigini belirten Kenanoglu, provokasyonsa provokatörlerin yakalanmasini istediklerini söyledi. Bu saldirilarin sistematik olduguna dikkati çeken Kenanoglu, “Faillerin yakalanmamasi nedeniyle bu yapanin yanina kâr kaliyor, göz yumuluyor algisini yaratiyor. Sistematik bir saldiriya dönüsüyor, önümüzdeki süreç içinde daha vahim olaylarin yasanacagi endisesini tasiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —