Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Alevi köyünde korkutan yazilar

Alevi köyünde korkutan yazilar

Adiyaman`da Alevilerin yogun olarak bulundugu Karapinar mahallesindeki birçok evin isaretlenmesinin üzerinden 1 ay geçmeden, benzer bir olay Erzincan`da yasandi

Milliyet gazetesinin haberine göre, Ezincan’da Alevi vatandaslarin yasadigi ve il merkezine bagli olan Avcilar köyünde önceki gece kimligi bilinmeyen sahislar köy okulunun duvarina “Pis Aleviler hepinizi yakacagiz” yazdi. Bazi evlere ise “üç hilalli isaretler” konuldu.
Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernegi Baskani Ali Kenanoglu’nun verdigi bilgiye göre, sabah saatlerinde yapilan sikâyet üzerine köye gelen özel harekât polisleri bazi yazi ve isaretleri sildi. Kenanoglu, dernek görevlilerinin de konuyu arastirdiklarini aktardi.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Adiyaman, Gaziantep ve Izmir’de benzer olaylar yasandigini animsatarak su elestiriyi yapti: “Basbakan, (Içisleri Bakani) Idris Naim Sahin sunu unutmasin; Aleviler yüzyillarca direndiler Osmanlinin zulmüne, Kuyucu Murat Pasa’ya, Yavuz’un seferine ve inançlarini korudular.
Hz. Hüseyin’in Kerbala’daki direnisi bir gerçekse, bugün onlara yüzyillar sonra esin kaynagi ise modern Yezidlere de 21. yüzyilda direnmeyi iyi bilirler. O kadar da çaresiz, mazlum, diger yanagini uzatan bir toplum degil. Herkes kendini savunmayi ve korumayi bilir. Hükümete karsi da savunur, onlarin uzantisi olan provokatörlere karsi da. Bu bakimdan herkes ayagini aslinda Türkiye’de denk almali.”
CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Isik da “Yazilan yaziya baktigimizda yagli boyayla, çok düzenli yazildigi görülmektedir. Kesinlikle büyük birinin yaptigi ve gece vakti yapilan bir olay. Yetkilileri, hükümeti duyarli olmaya çagiriyoruz” dedi. (Milliyet)



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli