Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Alevilere saldirilar ?tesadüf` denilerek geçistirilemez

Alevilere saldirilar ?tesadüf` denilerek geçistirilemez

Aleviler, son günlerde hizla yayilan Alevi evlerine yönelik isaretleme olaylarinin bir tesadüf olmadigini görüsünde. Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi (PSAKD) Genel

Aleviler, son günlerde hizla yayilan Alevi evlerine yönelik isaretleme olaylarinin bir tesadüf olmadigini görüsünde. Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi (PSAKD) Genel Sekreteri Cem Yilmaz olaylarin Alevi örgütlerine kundaklama girisimlerine kadar vardigina dikkat çekerek, “Hiç kimse Alevilerin sesini atesle söndüremeyecek” dedi.   

PSAKD Genel Sekreteri Cem Yilmaz bugün Mülkiyeliler Birliginde düzenledigi basin toplantisinda Alevilere yönelik saldirilara tepki gösterdi. Egitim Sen Genel Baskani Ünsal Yildiz’in da katildigi toplantida konusan Yilmaz, Alevilere yönelik saldirilarin ‘tesadüf’ denilerek kapatilmaya çalisilmasina tepki gösterdi.

PSAKD’nin Kartal Subesine yapilan saldirinin organize oldugunu anlatan Yilmaz, yanginin binadaki tüplerin bulundugu yerden çikartildigini söyledi. Dernegin yakininda oturan bir üyeleri tarafindan fark edilip söndürülen tüplerle büyük bir faciadan dönüldügüne dikkat çeken Yilmaz, daha önce isaretlenen evleri ve Malatya Sürgü’deki olaylari hatirlatti. Yilmaz, olaylarin korkunç boyutlara vardigini belirterek, “tesadüf” olarak geçistirilemeyecegini söyledi. Hükümetin Alevilere yönelik politikalarini elestiren Yilmaz, “AKP hükümeti, Alevilere olan nefretini bu yasadigimiz büyük tesadüfler ile kusmaya devam ediyor” dedi.

‘SESIMIZI ATESLE SÖNDÜREMEYECEKSINIZ’

Yasananlarin sorumlusunun AKP Hükümeti oldugunu dile getiren Yilmaz, “Bu ülkede 10 yildir iktidarda olan hükümet kendisine düsman olarak seçtigi biz Alevileri her firsatta yok etmek için büyük bir çaba göstermekte, topluma kin ve nefreti asilamaktadir. Kartal’da, Malatya’da yasanan yakma eylemi siradan bir eylem degildir” dedi. Kendilerine yönelik saldirilara karsi mücadelelerini yükselteceklerini belirten Yilmaz, saldirilarin hesabini soracaklarini ifade etti. Yilmaz, “Yüz yillardir oldugu gibi bugün de kimse Alevilerin sesini atesle söndüremeyecektir” dedi.

‘EGITIM SÜRECINDE ALEVI AILELER NASIL KARAR VERECEK?’

Ünsal Yildiz da Alevilere yapilan saldirilarin sorumlusunun hükümet oldugunu söyledi.
“Üç bes çocuk yapti” denildigine vurgu yapan Yildiz, “Bu üç bes çocuk iktidar tarafindan cesaretlendirilmistir” diye konustu. Türkiye’nin birçok yerine yayilan saldirilari hatirlatan Yildiz, “Üç bes çocuk Türkiye’yi dolasmiyor herhalde?” dedi. Yildiz bütün saldirilarinin tek nedeninin AKP hükümeti ve Basbakan Erdogan’in Alevilere yönelik kullandigi nefret söylemleri ve politikalari oldugunu ifade etti.
Yeni bir egitim ögretim dönemine girildigine isaret eden Yildiz, Alevi ailelerin kendilerine saldirilarin arttigi bir dönemde seçmeli dersler konusunda nasil karar vereceklerini sordu.

“Kapilarina isaret konulan, dernekleri yakilan, Malatya’da linç edilen bu vatandaslar hangi özgür iradeyi kullanarak çocuklarinin egitimi için karar verebilecekler” diyen Yildiz, AKP demokrasisinin tahammülsüzlük ve nefret dilinden ibaret oldugunu ve maskesinin düstügünü ifade etti.
Bu sorunun kendisine ‘insanim’ diyenlerin sorunu oldugunu kaydeden Yildiz, tüm duyarli ve vicdan sahibi insanlari birlikte mücadele etmeye çagirdi. (Ankara/EVRENSEL)



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı