Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Alevileri ise almak suç`

Alevileri ise almak suç`

RedHack`in YÖK belgelerini yayinlamasinin ardindan Malatya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioglu`na "annesi Alevi oldugu, Alevileri ve solculari ise aldigi" gerekçesi ile sorusturma açildigi ortaya çikti.

RedHack ele geçirdigi YÖK belgelerinden birini daha yayinladi. Ergenekon davasindan tutuklanan Malatya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioglu’na YÖK tarafindan açilan sorusturmaya iliskin düzenlenen belgede Hilmioglu’na Alevileri ise aldigi gerekçesiyle sorusturma açildigi ortaya çikti.

Ortaya çikan belgeye göre, Ali Kaynak adli bir kisi 2005 yilinda Adalet Bakanligi’na bir ihbar mektubu göndererek, Hilmioglu’nun anne tarafindan Alevi oldugunu; Alevi asiri solcu ve bölücü insanlari göreve getirdigini iddia etti. Kaynak Hilmioglu’nun yani sira birçok ögretim üyesi hakkinda da suçlamalarda bulundu.

Ihbarin ardindan Adalet Bakanligi Ceza Isleri Genel Müdürlügü mektubu, Malatya Cumhuriyet Bassavciligi’na gönderdi ve Malatya Cumhuriyet Savciligi da inceleme baslatti.

Ihbarci sahte çikti
Inceleme baslatilmasiyla birlikte mektupta tutarsizliklar ortaya çikti. Mektupta yer alan adreste yapilan arastirmada adres olarak gösterilen mahallede Ali Kaynak adli birinin olmadigi tespit edildi. Muhtarlik kayitlarinda da sahsa ait bir adres bulunamadi. Bunun sonucunda savcilik mektupta yer alan kisiler hakkinda sorusturma yetkisinin bulunmadigini bildirerek görevsizlik karari verdi. Dosya sorusturma amaçli YÖK’e gönderildi.

YÖK tarafindan Hilmioglu hakkindaki "Alevileri ise almak gibi suçlamalar" ciddiye alinmazken diger ögretim üyeleri için de inceleme yapilmasi istemiyle dosya rektör Hilmioglu’na gönderildi. Hilmioglu bahsi geçen ögretim üyeleri hakkinda inceleme yaparak mektupta yer alan iddialarin hiçbirinin dogru olmadigini ortaya çikardi. Bunun sonucunda da dosya YÖK tarafindan kapatildi.

Fatih Hilmioglu, Ergenekon sorusturmasi kapsaminda 13 Nisan 2009'da gözaltina alinmis ardindan çikarildigi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Hilmioglu, 1369 gündür tutuklu olarak cezaevinde.

Yusuf Ziya Özcan tatmin olmadi
2007 yilinda AKP eliyle YÖK baskanligina getirilen Yusuf Ziya Özcan kapanan sorusturmadan tatmin olmadi. Hilmioglu’nun Ergenekon davasi kapsami ile tutuklanmasinin ardindan Yusuf Ziya Özcan 2010 yilinda daha önce kapatilan dosyayi yeniden açarak YÖK Denetleme Kurulu’na sorusturma emri verdi.

"Anne tarafindan Alevi oldugu, Alevileri ve solculari ise aldigi" gerekçesi ile hakkinda sorusturma açilan Hilmioglu’nun önceki sorusturmasinin asilsiz oldugunun ortaya çikmasi Yusuf Ziya Özcan’i tatmin etmeye yetmedi. Bu belge YÖK’ün mezhepçi, Alevi düsmani yapisini gözler önüne sererken çalisanlari hakkinda nasil sorusturma yürüttügünü de ortaya koydu.

(soL - Haber Merkezi)



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli