Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Alevilerin seçmeli ders talebine geçit yok

Alevilerin seçmeli ders talebine geçit yok

AKP Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi`nda konusan Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Alevilerin seçmeli ders talebinde bulunmasini elestirdi ve Siva

AKP Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi’nda konusan Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Alevilerin seçmeli ders talebinde bulunmasini elestirdi ve Sivas Katliami davasinda verilen zaman asimi kararini savundu. Adiyaman`da Alevilerin evlerinin isaretlenmesini "CHP tahrigi" seklinde niteleyen Erdogan, BDP`yi de Kandil ve Imrali`nin yönettigini savunarak "Bizim muhatabimiz terör ile arasina mesafe koymus olanlardir" dedi. Erdogan, Kürt sorununda sadece güvenlik politikalari izlemediklerini öne sürerek "Yakinda tesvikleri arttiracagiz. Bölge`ye yatirimlari arttiracagiz" dedi.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, partisinin Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi’nda konustu. AKP’nin hiçbir konuda sessiz ve tepkisiz duramayacagini söyleyen Erdogan, Ortadogu’da yasanan gelismelere de kayitsiz kalamayacaklarini belirtti.

`KUR`AN ALEVILERIN DE KITABI`

Erdogan, Kuran-i Kerim’in okullarda ögretilmesinin önünün açilmasinin ardindan Alevilerin seçmeli ders talebinde bulunmasini elestirerek, “Ya Kuran sizin de kitabiniz degil mi?” dedi. Erdogan, CHP, BDP ve MHP’nin “statüko kardesi” olduklarini ileri sürerek, “12 Eylül halk oylamasi öncesinde de tabanlarina muhalif olarak ittifak yaptilar” iddiasinda bulundu. Adiyaman’da Alevi yurttaslarin evlerinin isaretlenmesine deginen Erdogan, bunu duyuran CHP’li milletvekillerinin provokasyon yaptigini ileri sürdü. Erdogan, “Biz bunu Maras’ta Çorum’da gördük. Simdi de ayni odaklar bu provokasyonu yapmaya çalisiyor” dedi.

ZAMAN ASIMINI SAVUNDU

Sivas davasinda verilen “zaman asimi” kararina deginen ve bu konunun istismar konusu yapildigini savunan Erdogan, “131 sanik hakkinda kamu davasi açildi. Bunlardan 40’i beraat etti. 79 sanik agirlastirilmis müebbet hapis gibi hapis cezalarina çarptirildi. 5 sanik hakkinda yargilama devam ediyor. Zaman asimi nedeniyle sadece 7 sanik hakkinda dava düstü. Sanki bu dava bitmis, olayin üstü örtülmüs gibi davraniyorlar. Sivas’ta agirlastirilmis müebbet hapse mahkum olanlarin kizi önümü kesti. Babalarinin olaylarin içinde olmadigini duyurularla olaylarin içine sokusturuldugunu söyleyenler oldu. Bunlarin nereye koyacaksin” dedi. Sivas davasinin 1 numarali saniklarindan Cafer Erçakmak’i savunan Erdogan, “Olaylari durdurmak isteyen medyanin hedef aldigi insani yani ölü bir insani yargilamaya çalisiyorlar” ifadesini kullandi. Sivas katliami yasandiginda SHP’nin de iktidarda oldugunu söyleyen Erdogan, “CHP’nin öncesidir bu, yani siz o katliamda ortaksiniz. Sonrasi süreçte hükümet oldunuz niye üzerine gitmediniz. Bir yandan çetelere kol kanat gereceksin, avukatlik yapacaksin sonra da çikip Sivas’tan dolayi AKP’yi suçlayacaksin” diye konustu.

BDP`YI HEDEF GÖSTERMEYE DEVAM

Newroz kutlamalarinin siddet ortamina dönüstürülmek istendigini ileri süren Erdogan, Newroz’un 21 Mart öncesinde kutlanmasina iliskin talebe aldiklari istihbarattan dolayi sicak bakmadiklarini savundu. Erdogan, “Bunun ardindan yazilar yazildi. ‘terör örgütü’ne karsi bir hosgörünün sergilendigini gördük. Türkiye’nin her günü Nevruz mu? Bunu 1 haftaya genisletsek olay olmayacak miydi?” ifadesini kullandi. BDP Es Genel Baskanlarinin “Bu isi çözmek istiyorsaniz oturalim konusalim” dedigini belirten Erdogan, “Neyi konusacaksiniz sizin karar alma gücünüz yok ki. Sizi Kandil ve Imrali yönetiyor. Nasil konusacaksiniz bizimle. Kandil’den talimat geliyor” dedi. Erdogan, bir yandan da hükümetin sadece güvenlikçi yönü öne çikaran bir uygulama yapmadigini savundu. Erdogan, Seul öncesi yaptigi açiklamalarin tersine konusmasinda “Terörle mücadele milli birlik ve kardeslik sürecine kararlilik ile devam” dedi.

GAZETECILERE TALIMAT VERMEYI SÜRDÜRDÜ

Konusmasinin devaminda yeniden yazarlari elestiren Erdogan, “Yazdiklarinizla, yayinladiginiz haberlere ‘terör örgütüne’ destek veriyor imaji yaratirsaniz bu millet sizi affetmez. Bu denli destegi gelismis ülkelerde bulamazsiniz. Bazilari o kadar iyimser ki sözde talepler karsilansa her seyin bitecegine inaniyor. Ingiltere ve Ispanya ile karsilastiriyor. Biz de bunlari inceledik” ifadesini kullandi.

`ER YA DA GEÇ ISTENILEN NETICEYI ALACAGIZ`

BDP’li milletvekillerine saldiran polislerin kendilerini korudugunu ileri süren Erdogan, çogu zaman polislerin dayak yedigini savundu. “PKK ile mücadele” adi altinda yürütülen çalismalari kararlilik ile sürdüreceklerini söyleyen Erdogan, “Er ya da geç istenilen neticeyi alacagiz. Yarin tesvikleri açiklayacagiz. Bölgeye yatirimlari arttiracagiz. Sadece güvenlik odakli degil bununla birlikte ekonomiyi de ön planda tutacagiz” ifadesini kullandi.

TÜRKES`I ANDI

Alparslan Türkes’in 15. ölüm yildönümü oldugunu söyleyen Erdogan, konusmasinin devaminda ise Türkes’i övdü. Erdogan, “Buradan sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Terör ile mücadelede omuz omuza görev yapan askerlerimiz ve polislerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Hükümet olarak her zaman onlarin yaninda olacagiz” dedi. (ANKARA)



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false