Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Ali Agaoglu yolsuzluktan gözaltina alindi

Ali Agaoglu yolsuzluktan gözaltina alindi

Istanbul`da aralarinda ünlü isimlerin ve isadamlarinin da bulundugu isimlerin evlerine baskin düzenlendi. Aralarinda ünlü isadami Ali Agaoglu`nun da bulundugu çok sayida gözalti var.

Ali Agaoglu yolsuzluktan gözaltina alindi

Istanbul`da aralarinda ünlü isimlerin ve isadamlarinin da bulundugu isimlerin evlerine baskin düzenlendi. Aralarinda ünlü isadami Ali Agaoglu`nun da bulundugu çok sayida gözalti var.

Polis, bu sabah baslattigi yolsuzluk operasyonunda, çok sayida isadamini gözaltina aldi. Mali polisekiplei tarafindan yapilan operasyonlari TOKI ihalelerindeki yolsuzluklarla ilgili oldugu ve aralarinda Ali Agaoglu`nun da bulundugu 22 isadaminin gözaltina alindigi bildirildi.

 

Operasyonda  Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan`in oglu Akin Çaglayan`in da gözaltina alindigi bildirildi. Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, bu sabah Ankara Gölbasi Egitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’na devredilmesine iliskin protokolün imza törenini iptal etti.

Polisin, isadamlarinin evlerine arama emri ile gittigi, bir AKP`li ilçe belediyeye de baskin yaptigi belirtildi.

Operasyonun diger illere de uzanacagi, gözalti sayisinin artacagi bildirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, sabaha karsi bazi adreslere baskin yapmis, gözaltina alinanlar Istanbul Emniyet Müdürlügü Vatan Yerleskesi`ne getirilmisti.

BIRGÜN

Ali Agaoglu kimdir?

Ali Agaoglu,3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon’a bagli olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babasi Mithat Agaoglu,Istabnbul`da döneminin taninmis müteahhitleri arasindaydi. Babasinin da etkisiyle gençlik yillarinda bir yandan okuyup bir yandan da insaatlarda bu meslegi temelden ögrenen Ali Agaoglu, 1975yilinda babasinin geçirdigi ciddi bir kalp rahatsizligi sonrasinda bir süreligine aile islerinin basina geçti; bu dönemde is yükünden dolayi liseyi yarida birakmak zorunda kalmisti.

Babasindan ise ticari anlamda yollarini 1977 yilinda ayirmasinin ardindanAgaoglu Sirketler Grubu’nu kuran Ali Agaoglu, kisa bir süre içerisinde insaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu.1981 yilindan itibaren toplu konut siteleri üretmeye baslayan Agaoglu Sirketler Grubu, özellikle 1990’li yillarin sonlarinda basladigi “My” konseptli yasam alanlari ile ülkemizde insaat sektörünün gelecegini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Atasehir, Ayazma veÇekmeköy bölgelerine büyük bir canlilik getiren Agaoglu Sirketler Grubu, 2010yilini 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatirken, 2011 yili için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alaninda liderligi sürdürmekte.

 

Sirketinin televizyonda yayinlanan reklamlarinda rol alarak halk ile yakin iliskiler kuran, farkli bir is adami profili çizen Agaoglu, is yasaminin yani sira özel hayati ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarinda Ferrai, Tesla ve Bentley’in de bulundugu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programina haber olan basarili is adami, lüks araba tutkusu ile taniniyor.

 

Ali Agaoglu halen ayri yasadigi ilk esi ile evlidir ve bu evlilikten iki çocuk sahibidir. Nikahli ve nikahsiz tüm eslerinden toplam 5 çocugu vardir. Ilerleyen yasina ragmen günde 15 ila 17 saat arasinda çalisarak kendisini dinç tuttugunu belirten basarili is adami, 25’den fazla sirketi bünyesinde barindiran Agaoglu Sirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Baskani’dir.

 

Kendine `Yasam Mimari` adini veren Ali Agaoglu, Ekonomi dergisi Forbes`in 2012 yilinda yayinladigi “En Zengin 100 Türk” listesinde 10`uncu sirada yer aldi.

 

Ali Agaoglu`nun üç evi var: Atasehir`de nikahli esi Semra Hanim`in oturdugu evi, Ayten Alpar`in oturdugu Altunizade`deki ev ve "Bekarlik evim" dedigi Vaniköy`deki evi.

Esleri : 
Birincisi : Sema Agaoglu ile evlendi. Hala evli görünüyorlar. Alican (d.1992) ve Sena (d.1995) adinda bir oglu bir kizi var. 
Ikincisi : Ayten Alpar ile yasadi. Mertcan (d.2006) adinda bir oglu var. 
Üçüncüsü : Rus sevgilisi Sophia Larina 
Dördüncüsü : Petek Ertüre (d.1981) ile birlikte yasiyor. “Ali Ege” (d. Mayis 2013) adinda bir oglu var. 
Ali Agaoglu’nun bunlardan baska Burcu.K. adli bir kadindan, (d.2004) E.I. Agaoglu isminde bir erkek çocugu daha vardir. Agaoglu bu 4’üncü çocugunu, 2005 yilinda mahkeme karariyla kabul etmek zorunda kaldi

 



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli