Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Ali Ismail Korkmaz`in annesi: Hakkimi Fatma Sahin`e helal etmiyorum

Ali Ismail Korkmaz`in annesi: Hakkimi Fatma Sahin`e helal etmiyorum

CHP Tekirdag Milletvekili Candan Yüceer, Meclis Genel Kurulu`nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nin bütçe görüsmesinde Eskisehir`de Gezi eylemleri sirasinda öldürülen Ali Ismail Korkmaz`in annesi Emel Korkmaz`in mektubunu kürsüye tasidi. Anne Korkma

Ali Ismail Korkmaz`in annesi: Hakkimi Fatma Sahin`e helal etmiyorum

CHP Tekirdag Milletvekili Candan Yüceer, Meclis Genel Kurulu`nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nin bütçe görüsmesinde Eskisehir`de Gezi eylemleri sirasinda öldürülen Ali Ismail Korkmaz`in annesi Emel Korkmaz`in mektubunu kürsüye tasidi. Anne Korkmaz mektubunda, "Yavrusu kucagindan alinan bir anne olarak ben hakkimi Fatma Sahin`e helal etmiyorum" diyor.

Hürriyet`ten Bülent Sarioglu`nun haberine göre, “Sayistay raporlari buraya gelmeden bu bütçe gayrimesru bütçedir, bu bütçe helal bütçe degildir. Bu bütçe analarin gözyasini dindirir mi?” diyen Yüceer, Emel Korkmaz’in kadin bakan olarak acisina sessiz kalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin’e hakkini helal etmedigini söyledi. Yüceer, kürsüden bir bölümünü okudugu mektupta anne Korkmaz’in mesajlarini söyle aktardi: 

ÜZÜLDÜK DESELERDI

“Ali Ismailimin yüregi sevgi doluydu, hayati, insanlari, dogayi, hayvanlari çok seviyordu. Bu aciyla nasil yasayacagimi düsünürken simdi bizlere yeni acilar yasatiyorlar. Ali Ismail’in davasini bizlerden kaçiriyorlar. Ali Ismailim, o gün arkadaslariyla yeni bir eve tasinma telasi içerisindeydi. Kontrat imzalayip kendi evlerine döndükleri sirada o aksam , yapilan yürüyüsü görmüsler ve katilmislar. Esyalari odasina geldi ancak kendisi eve gelemedi. Neden benim yavrumu öldürdüler? Yavrumun acimasizca öldüresiye dövüldügünü, nasil katledildigini herkes izledi. Sayin Fatma Sahin izlerken hiç mi içi sizlamadi, hiç mi duygulanmadi ki bir kez olsun ‘Böyle olsun istemezdik’ demedi, bir bassagligi dilemedi. Benim yavruma dünyanin her yerinden rahmet okundu. Yavrusu kucagindan alinan bir anne olarak ben hakkimi Fatma Sahin’e helal etmiyorum. Allah hiçbir anneye bu aciyi yasatmasin.”

 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı