Tarih: 01.01.2018 00:00

Ali Ismail Korkmaz`in ölümünde 6`inci adam

Facebook Twitter Linked-in


Eskisehir’de üniversiteli Ali Ismail Korkmaz ’in dövülmesine adi karisan altinci süphelinin, polis memuru Y.A. oldugu öne sürüldü. Korkmaz Ailesi’nin avukatlari, savcilik tarafindan ‘süpheli’ sifatiyla ifadesi alinan ‘ Terörle Mücadele ’ polisi Y.A.’nin tutuklanmasi için dilekçe verdi.
Radikal’in geçen hafta yayinladigi görüntülerde, 19 yasindaki Ali Ismail Korkmaz’in bes kisi tarafindan tekmelendigi görülüyordu. Görüntülerdeki bes kisinin, polis memuru Mevlüt Saldogan, Harman Ekmek Firini’nin sahibi Ismail Koyuncu ile akrabalari Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven ve Ebubekir Harlar oldugu saptanmisti. Bu bes kisi ‘kasten adam öldürme’ suçlamasiyla tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Copla kosarken görülüyor
Bu kisilerin yani sira Eskisehir Terörle Mücadele Subesi’nde görevli Y.A.’nin süpheli sifatiyla ifadesinin alinip serbest birakildigi ögrenildi. Y.A.’nin, kimligi saptanamayan altinci saldirgan oldugu ileri sürüldü.
Kamera görüntülerine bakildiginda Korkmaz, 2 Haziran’da saat 23.57’de dört sivil saldirgan tarafindan yere düsürülerek tekmelenirken, bos sokaktan iki kisinin lince dogru kostugu görülüyor. Bu iki kisiden ilkinin, polis Y.A. oldugu iddia ediliyor. Elinde cop bulunan Y.A. arkadan yaklasarak Korkmaz’a yöneliyor. Fakat vurup vurmadigi tam olarak seçilemiyor. Y.A.’in ardindan kosan polis Mevlüt Saldogan ise Korkmaz’i tekmeliyor. Bu sirada Y.A.’nin arkadasini seyrettigi ve sonra birlikte bir baska sokaga girdikleri görülüyor.

Saldogan’in 1 dakika sonra yeniden gelip Korkmaz’in basina üç kez tekme attigi görülüyor. Bu görüntülerden sonra Y.A.’nin 6 Agustos’ta süpheli sifatiyla ifadesi alindi. Korkmaz’in kendilerine tas attigini ileri süren Y.A., ifadesinde, mese odunuyla görülen ve tutuklandiktan sonra serbest birakilan Serkan Kavak’i tanidigini ifade etti. Dört sivil kisinin eylemcilere müdahale ettigini anlatan Y.A. “Eylemcilerin dövülmesi veya yakalanmasi konusunda resmi veya sivillere herhangi bir emir ya da talimat vermedim. Sadece bir grup göstericiyi kovalarken benim önüme çiktilar.

O sekilde sivillerin yakalayip kovaladiklarini gördüm” diye konustu. 36 yasindaki Y.A. bu ifadesinden sonra serbest birakildi. Fakat geçen hafta Korkmaz Ailesi’nin avukatlari, Y.A.’nin da tutuklanmasi istemiyle savciliga basvurdu. Savcilik henüz kararini açiklamadi.

Radikal




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —