Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Ali Kemal İpek “mahalle meclislerinin iktidar olmasını istiyoruz”

Ali Kemal İpek “mahalle meclislerinin iktidar olmasını istiyoruz”

Sokak Kültür Sanat Merkezi kurucularından Ali Kemal İpek “Yerel seçimlerde mahalle meclislerinin iktidar olmasını istiyoruz” dedi.

Haber/ Elmas Aydoğan

8 mart 2010 tarihin de “ÖZGÜRLÜK SOKAKTADIR”GÜZELLİK SOKAKTADIR” şiarıyla, Demokratik Kitle Örgütü olarak kurulan SOKAK KÜLTÜR SANAT MERKEZİ Dostları ve üyeleri ile Maltepe Seyir tepesi sosyal tesislerinde kahvaltıda buluştular.

Ali Kemal İpek “ sokak gerçeği anladı diyerek sokaklarda olmaya çalıştık. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Biz yaşamımızda yatay örgütlenmeden yana olduk. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde yatay örgütlenmeyi mahalle meclislerinin iktidar olmasını istiyoruz. Biz kültürel faaliyetlerinin yanı sıra sosyal aktivitelerin içinde olduk. Sokak gerçeğin tanığıdır. Özgürlük sokaklardadır. Sürekli sokaklarda olacağız.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            “her toplumsal sorunda sözümüzü ve eylemimiz için”

Maltepe’de çevre sorunları etrafında Maltepe Çevre ve Yaşam Platformu, Gezi isyanı sonrasında Maltepe Forum, pandemi sürecinde Maltepe Dayanışma Ağı oluşumlarının içinde bulunan sokak kültür sanat merkezi. Her toplumsal sorunda sözümüzü ve eylemimizi hayata geçirmesinde Maltepe Sokak Kültür Merkezi girişimi, kendileri için Maltepe’de bu türden bir olanağın eksikliğinin sorumluluğuyla davrananlar tarafından oluşturulmuştur.

Demokratik Kitle Örgütü olan Maltepe Sokak Kültür Merkezi Niye?

Biz uzun yıllardır Maltepe’de yaşayan hayatın içerisinde yan yana duran ve bu duruş esnasında eksiğiyle, hatasıyla birbirine destek olan ve toplumsal mücadelenin de her alanında bu yönlerimizle var olmaya çalışanlarız. Yan yana duruyoruz, dayanışma içerisinde oluyoruz çünkü başka türlü olamayacağını biliyoruz. 

Bu yüzdende bizi başka türlü yaşamaya zorlayan, bireyselleştirmek için her türlü yöntemi deneyen egemen anlayışa, kültüre karşı mücadele ediyoruz. Bu kimi zaman daha sıkı ilişkilerle başarılıyor, kimi zaman da daha bir arada, kurumsal olarak yerine getiriliyor. İşte biz var olan egemen kültüre, yozlaştırılmış insan ilişkilerine karşılık; kendi toplumsal kültürümüzü, yozlaşmamış insan ilişkilerimizi yaşamak isteyen ve bunun için Sokak Kültür Merkezi diyenleriz! 

 

Çoğumuz siyasal içerisinde siyasal mücadelenin gereklerini yerine getirmeye çalışıp, doğru bildiklerimizi yapmaya devam ederken, Sokak’ta ise hep birlikte başka bir alandan, başka bir açıdan bakan ve faaliyet yürüten bir kültür, sanat, dayanışma kurumu ile siyaset oluşturmaya çalışıyoruz. Bu açıdan bakıldığında ilgilenilmesi, çözülmesi gereken küçük gibi görünen şeyler halledildiğinde hayatın kolaylaştığını ve hayatın diğer alanlarına müdahale olanağının arttığını göreceğiz. Maltepe özgülünde bizim gibi düşünen ama hayatları birbirine değmeyenleri buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu türden sıkıntıları, dertleri paylaştığımız gibi, yapacağımız faaliyetle, etkinliklerle sevinci, neşeyi de paylaşmak istiyoruz. Paylaştıkça sıkıntımızın azalacağını, sevincimizin artacağını bilenlerdeniz; bunun için Sokak Kültür Merkezi diyenleriz! 

Hayatı paylaşmanın çeşitli biçimlerini arayan, gündelik hayatın içerisinde nefes alabileceğimiz bir alan yaratmaya çalışanlarız. Zaten hep gündemimizde olan ve şimdi daha da odağına kilitleneceğimiz başta işçilere, emekçilere kadınlara, gençlere, çocuklara ve dahası kendimize yönelik kısa, orta, uzun vadeli kültürel, sanatsal projeleri gerçekleştirebilmek için Sokak Kültür Merkezi diyenleriz. 

Maltepe Sokak Kültür Merkezi girişimi, kendileri için Maltepe’de bu türden bir olanağın eksikliğinin sorumluluğuyla davrananlar tarafından oluşturulmuştu ve bu ihtiyacı onaylayan herkese açıktır. 

 

Bu bilinçle uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizi, başka ve değişik sokaklarla birleştirmeyi hedefledik ve gücümüz ölçüsünde gerçekleştirdik. Özellikle Maltepe’de çevre sorunları etrafında Maltepe Çevre ve Yaşam Platformu, Gezi isyanı sonrasında Maltepe Forum, pandemi sürecinde Maltepe Dayanışma Ağı oluşumlarının oluşmasında ve sürekliliğinde katkıda bulunduk. Bunların yanında her toplumsal sorunda sözümüzü ve eylemimizi hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. 

 

“ÖZGÜRLÜK SOKAKTADIR” 

“GÜZELLİK SOKAKTADIR”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı