`Allahim o gün gitsin, hiç gelmesin!`

`Allahim o gün gitsin, hiç gelmesin!`

Reyhanli saldirisinda kizi ve torununu kaybeden Döne Kuvvet, o gün yasadiklarini anlatti

`Allahim o gün gitsin, hiç gelmesin!`

Reyhanli saldirisinda kizi ve torununu kaybeden Döne Kuvvet, o gün yasadiklarini anlatti

Hatay’in Reyhanli ilçesinde 1 yil önce bombali araç saldirilarinda 52 kisi öldü, 146 kisi yaralandi. Bu saldirisi belleklere, dev bomba çukurunun kenarinda ellerini havaya açmis, kizi ile torununun ölümüne isyan eden ninenin fotografi ile kazindi.

Hürriyet gazetesinden Ali Daglar, 1 yildir tedavi gören Döne Kuvvet (73) ile Reyhanli’daki evinde, yildönümü bu yil Anneler Günü’ne denk gelen o günü konustu. 

Döne Kuvvet sunlari söyledi:

"Okuma yazmam yok, 7 çocugum vardi, 4 kiz, 3 oglan. Esim vefat etti. Kizlarimin hepsini gelin ettim. Birinin dahi isi yok. Büyük oglum gardiyan oldu. Bunca zaman is yok güç yok, kizimla nakis, dikis yaptik, kimseye muhtaç olmayalim diye. Patlamadan 5 ay önce sagda, solda, patlama olacak, Çarsamba Pazari’na bomba koydular diye söylenti vardi. Allah’in kaderi, o da bizi buldu.

Kizim Kübra, Karaman’da, bir uzman çavusla evli, iki çocugunu alip Anneler Günü için yanima gelmisti. Bir gece yatti, sabah felaket koptu. Ölen kizim Nadire 9 ay evli kaldi, 5 yil önce birakip geldi. Sabah kahvalti etmeden dükkana gitti, 12 idi geldi, namazini kildi. Torunum Fatmanur ‘Teyze beni de’ dedi. Onu da kucakladi çikti. Biz de pesinden. Allahim o gün gitsin, hiç gelmesin! Biz yasadik, can kulu yasamasin, ne Sünnisi, ne Alevisi, hiçbirisi. Yer gök oldu toz, duman, mahser yeri öyle degildir. Baktim ki her seyler havada gidiyor. Kollar, ayaklar, bedenler her sey. Yanan yere kostum, ayaklarimin alti eridi, öyle sicakti. Oralari dolandim, baktim ki torunumun eli sanki kaynayan suya batirir çikarirsin nasil, eller kinali, beyaz elinde bilezigi var, bildim torunumun elidir, yavrum, senin elin mi dedim, agladim.

5 dakika sürmedi, bir baktim ikincisi. Basbakan eve geldi, Allah razi olsun, oturdu, sohbet etti. 10 lira verdiler bize ölü kaldirmak için. Bize 22 milyon para verdiler, hepsi bu. Basbakan’a söyledim, iki oglum issizdir diye. Teyze, her evden 1 tane alacagim ise, evrakini yaz, kaymakama ver dedi, verdik, bekliyoruz 1 senedir."