Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Almanlar ?dan Bagcilar`a Fil Heykeli

Almanlar ?dan Bagcilar`a Fil Heykeli

Bagcilar Belediyesi`nin ?Kardes Belediye Protokolü? imzaladigi Almanya`nin Hamm Büyüksehir Belediyesi karsilikli iliskilerin gelistirilmesi ve dostlugun artirilmasi için Bagcilar Çiftlik Meydani`na Fil Heykeli dikti.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Almanlar ‘dan Bagcilar’a Fil Heykeli

Bagcilar Belediyesi’nin “Kardes Belediye Protokolü” imzaladigi Almanya’nin Hamm Büyüksehir Belediyesi karsilikli iliskilerin gelistirilmesi ve dostlugun artirilmasi için Bagcilar Çiftlik Meydani’na Fil Heykeli dikti.

Programa AB Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis, AK Parti Istanbul Milletvekilleri Feyzullah Kiyiklik ve Harun Karaca, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Hamm Büyüksehir Belediye Baskani Thomas Hunsteger Petermann, Bagcilar Kaymakami Veysel Yurdakul’a vekaleten Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Basaksehir Belediye Baskani Mevlüt Uysal, AK Parti Istanbul Il Yönetim Kurulu Üyesi Coskun Özden, AK Parti Bagcilar Ilçe Baskani Ismet Öztürk, AK Parti Basaksehir Ilçe Baskani Ayhan Özgürel ile çok sayida davetli ve vatandas katildi.

Programin açilisinda konusan Baskan Çagirici, “Kardes Belediye Protokolü imzaladigimiz Hamm Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Thomas Hunsteger Petermann`a Bagcilar’a Hamm’in simgesi olan bir fil heykeli dikmelerini talep etmistik” dedi.

BAGIS: FIL HEYKELI TÜRK-ALMAN DOSTLUGUNUN BIR NISANI

Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis yaptigi konusmada, Fil Heykeli’nin Türk-Alman dostlugunun bir nisani oldugunu söyledi. “Bu anit Almanya’da sikça gördügümüz, Almanya’nin sembollerinden biri olan Fil Aniti” diyen Bagis, “Filler hafizalarinin gücüyle bilinirler. Aslinda bu, biraz da bizi andiriyor. Türklerin dostlugu da unutulmaz. Türklerin dostlarina olan bagliligi, katkilari da ayni fillerin hafizasi gibi uzun sürelidir. Almanya’nin da Avrupa Birligi sürecinde destegini hiçbir zaman unutmuyoruz. Almanya’nin dönem baskanligini yaptigi dönemde 3 fasil birden açtik” dedi.  

Hamm Büyüksehir Belediye Baskani Thomas Hunsteger Petermann da yaptigi konusmada, Suriye tarafindan düsürülen Türk uçaginda sehit olan pilotlara bassagligi dileginde bulunarak basladi. Sehit Pilot Tegmen Hasan Hüseyin Aksoy`un ailesinin Bagcilar`da ikamet etmesi nedeniyle Petermann, "Sehit pilotumuz için Allah`tan rahmet, ailesine de bassagligi diliyorum. Tüm Bagcilar halkinin da basi sagolsun" diye konustu.

Hamm bölgesinin önemli kömür ocaklarinin oldugu bir yer oldugunu hatirlatan Petermann, bu ocaklarin zaman içerisinde kapandigini anlatti. Maden ocaklari üzerine yapilacak bir proje sirasinda fil heykelinin gündeme geldigi bilgisini veren Petermann, buradan hareketle daha sonra filin Hamm’in sembolü haline geldigini ifade etti. “Sunu belirtmeliyim ki fil güçlüdür, alingandir. Ama ayni zamanda da hiçbir zaman unutmaz. Yani dostlarini asla unutmaz" diyen Petermann Hamm’da 129 ülkeden insanlarin yasadigini özellikle bu yönüyle Bagcilar’a benzedigini belirtti.

Konusmalarin ardindan Fil Heykeli’nin açilisi yapildi ve Alman ve Türk yetkililer birbirlerine çesitli hediyeler verdi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı