Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Almanya`da on binler protesto etti, Erdogan`a verilen ödül geri çekildi

Almanya`da on binler protesto etti, Erdogan`a verilen ödül geri çekildi

Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in Afganistan`da 12 askerin ölüm haberinin gelmesi üzerine gitmekten vazgeçtigi söylenen Ulusal Liderlik Ödülü töreni yapildi. Erdogan`in istirak etmemesine ragmen, binlerce Alevi Basbakan`i protesto etti. Erdogan`a verilen ö

Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a Almanya’dan verilecegi açiklanan Uluslararasi Liderlik Ödülünün çekildigi belirtildi. Daha önce ödülü verecegini açiklayan komitenin, bu karara gerekçe olarak Erdogan’in dün gerçeklestirilen ödül törenine katilmamasini gösterdi.

Alman basininda yer alan haberlere göre, Basbakan Erdogan’a verilmesi planlanan ödül çekildi. Almanya’nin Bochum kentinde dün gerçeklestirilen ödül töreninde, farkli kategorilerdeki ödüller daha önce ismi açiklananlara verildi. Kendisine layik görülen ’Steiger Award- Uluslararasi Liderlik Ödülü"nü almak üzere Almanya’ya gitmesi plananan Erdogan’in, Afganistan’da askerlerin ölümünün ardindan bu seyahatini erteledigi açiklanmisti.

Alman basininda yer verilen haberlerde, ayni törende farkli bir kategori de ödül almasi için davet edilen müzik sanatçisi Lou Reed’in, saglik nedenlerinden dolayi törene katilamayacagini önceden bildirmesinden dolayi komitenin, sanatçinin ödülünü çekmedigi vurgulandi.

Erdogan`in ödül törenine katilmasi halinde, Almanya`nin eski basbakanlarindan sosyal demokrat Gerhard Schröder`in Basbakan`i elestiren bir konusma yapacagi da gelen bilgiler arasinda. Ancak en büyük etkenin, Alevi örgütlerinin on binlerce kisiyle yaptigi Erdogan karsiti gösteri oldugu belirtiliyor.

On binlerce Alevi Erdogan`i protesto etti
Hürriyet`in haberine göre, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafindan Bochum`daki Rewierpower Stadyumu`nda düzenlenen, Basbakan Recep Tayyip Erdogan`i protesto mitingine onbinlerce kisi katildi.

Avrupa`nin 9 degisik ülkesinden sabah saatlerinden itibaren otobüslerle Bochum`a gelen Aleviler, Sivas Davasi`nin zaman asimina ugramasi ve ardindan Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in “Vatana ve Millete hayirli olsun” seklinde yaptigi açiklamayi ellerindeki pankart ve dövizlerle protesto ettiler.

27 bin kapasiteli stadin büyük bir bölümünü dolduran Aleviler, Sivas`ta öldürülenlerin anisina bir dakikalik saygi durusunda bulundular. Saygi durusu sonrasi Sivas`ta yakilarak öldürülen 35 kisinin tek tek isimleri okundu



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli