Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Almanya'nın ilk Alevi valisi seçildi: Divriğili Ali Doğan Minden-Lübbecke şehrinin valisi oldu

Almanya

Türkiye’de önemli kurumlara getirilmeyen Türkmen olan Aleviler, Avrupa’nın birçok yerinde devletin en kritik noktalarına seçiliyor,

Türkiye’de kapılarına kırmızı çarpı işaretleriyle ölüm tehditleri alan, 81 ilin hiçbirinde, vali, emniyet müdürü, müsteşar gibi önemli kurumlara getirilmeyen Alevi yurttaşlar, Avrupanın birçok yerinde devletin en kritik noktalarına seçiliyor.

Divriği Gazetesinin haberine göre; Almanya'nın Mühlenkreis MINDEN-LÜBBECKE şehrinde dün (29 Ocak 2023 Pazar) yapılan seçimlerde, Divriği’nin Karakuzulu Köyünden, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Üyesi Ali Doğan Vali olarak seçildi,

SPD (Alman Sosyal Demokrat Parti) adayı olarak seçimlere katılan Ali Doğan, Almanya'nın en güçlü partilerinden Hristiyan Demokrat Parti Adayını ve diğer siyasi parti adaylarını geride bırakarak seçimleri kazandı.

Alevi bir aileye mensup olan Ali Doğan, Divriği Karakuzulu Köyünden Almanya’ya göç eden ilk kuşak işçi bir ailenin mensubu.

Almanya’da doğan Ali Doğan uzun yıllar SPD’de (Alman Sosyal Demokrat Parti) siyaset yapıyordu. Bir dönem SPD Genel Sekreterliği yapan Ali Doğan dün yapılan seçimlerde Mühlenkreis MINDEN-LÜBBECKE şehrine vali olarak seçildi.

SPD adayı olarak seçimlere katılan Ali Doğan en yakın siyasi rakibi CDU (Alman Hristiyan Demokrat  Parti) adayı Jörg Micael Schrader (%44.18) fark atarak %55.82 oy alarak Mühlenkreis MINDEN-LÜBBECKE Vali olarak seçildi.

ALİ DOĞAN BÜYÜK COŞKUYLA KARŞILANDI

Ali Doğan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yaptı. Çok coşkulu bir ortamda konuşan Ali Doğan’a SPD mensupları ve Türkiye kökenli yurttaşlar eşlik etti.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli