Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

`Alninda ayakkabi numaram çikmis mi?`

`Alninda ayakkabi numaram çikmis mi?`

DIYARBAKIR`in Bismil Ilçesi`nde veli toplantisina katilmak üzere geldigi okulun bahçesinde iddiaya göre ögrencileri döven polisleri cep telefonuyla görüntüleyen Mesut Esen`in, ayni polisler tarafindan hastanelik edildigi öne sürüldü. Esen, "Kafama basip z

Mehmet TÜRK/DIYARBAKIR, (DHA)

Esen’in yakinlari, polisler hakkinda savciliga suç duyurusunda bulundu, Valilik ve Bismil Kaymakamligi’na da delikçe vererek, görevli polisler hakkinda idari sorusturma baslatilmasini istedi.

Dün ögleden sonra veli toplantisina katilmak üzere Bismil Anadolu Teknik Meslek Lisesi’ne gelen Mesut Esen, iddiaya göre okul bahçesinde kavga eden ögrencileri kelepçeledikten sonra tartaklayan polisleri cep telefonuyla görüntülemek istedi. Bu sirada Esen, ögrenci ve velilerinin gözleri önünde tartaklanarak polis aracina bindirildi. Daha sonra Bismil Emniyet Müdürlügü’ne götürülen Esen, burada bir saati askin bir süre kaldi. Burada siddete maruz kaldigi iddia edilen Esen, Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldirildi.

IHD Diyarbakir Subesi üyeleri, hastanede Mesut Esen’i ziyaret edip, bir süre görüstü. Esen, IHD Genel Baskan Yardimcisi avukat Serdar Çelebi, yöneticiler avukat Pinar Dalkus ve Fatma Karaoglan’a yasadiklarini anlatti.

Ögrencilerin kavga ettigini gördügünü ancak büyütecek bir olay olarak görmedigini anlatan Esen, sunlari anlatti: "Çocuklar baristiklarini söylüyordu. Ancak okul müdürü polisleri okula çagirmis. Polis gelince müdürle görüstüler. Müdür de kavga eden ögrencileri polislere gösterdi. O sirada polisler coplarini çikararak, ögrencilere saldirmaya basladi. Bunun üzerine ben de cep telefonumu çikararak, yasananlari görüntülemeye basladim. Polisler beni görünce ögrencileri birakip bana yöneldi ve hep birlikte üzerime çullanarak, coplarla dövmeye basladilar. Ardindan özel harekat polisleri de okula geldi. Beni ise polis aracina bindirerek, Emniyet Müdürlügü’ne götürdüler. Halsiz düsmüstüm ama araçta da vurmaya devam ettiler. Daha sonra götürüldügüm Emniyet Müdürlügü’nde ise bir polis, ’Onu kameranin olmadigi bir yere götürün’ dedi. Oraya götürüldükten sonra 5 polis üzerime gelerek vurmaya basladilar. Ikisinin elinde beyzbol sopasi vardi, digerleri de coplarla vuruyorlardi. Dakikalarca devam etti. Sonra bayilmisim."

Emniyet Müdürlügü’nde yedigi dayak sirasinda polislerin kendisiyle dalga geçtigini ileri süren Esen, "Polislerin darbeleri üzerine her tarafim aciyordu. Kafama da vuruyorlardi. Bir ara beni yere yatirdilar ve bir polis ayaklariyla alnimin üzerine çikti. Duvardan destek alarak alnimin üzerinde zipliyordu. Sonra diger arkadaslarina ’Alninda ayakkabi numaram çikacak, hele bir bakin ayakkabi numaram çikmis mi? Çikmamissa devam edecegim’ diyordu. Iskence bittikten sonra yasadiklarimi kimseye anlatmamam konusunda tehdit ettiler" diye konustu.

Esen, daha sonra alnindaki ayakkabi izi ile vücudundaki morluklari IHD üyelerine gösterdi. Daha sonra Mesut Esen’in yakinlari, IHD heyeti ile birlikte Adliye’ye gidip, Cumhuriyet Bassavciligi’na görevli polisler hakkinda suç duyurusunda bulundu. Esen Ailesi, Diyarbakir Valiligi ve Bismil Kaymakamligi’na da dilekçeyle basvurarak, görevli polisler hakkinda idari sorusturma baslatilmasi talebinde bulundu.

IHD tarafindan yapilan yazili açiklamada, okulda yasanan olayda, darp edilerek yaralanan 12 ögrencinin de hastaneden rapor aldiklari ve Ilçe Emniyet Amiri ile görevli polisler hakkinda onlarin da suç duyurusunda bulundugu belirtildi.

Savciligin olayla ilgili baslattigi sorusturma sürerken, polis yetkililerinin de iddialari inceledigi ögrenildi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli