4 Ana Baslik Altinda Sert Açiklama

4 Ana Baslik Altinda Sert Açiklama

Esenler Saadet Partisi`nin her ayin basinda yerel basin mensuplarina yerelde ve geneldeki gelismelerin sunuldugu bu ayki bilgilendirme toplantisinda dört ana baslik ele alinarak yerel basinla paylasildi.

Özay Sali/Gazete Esenler

4 Ana Baslik Altinda Sert Açiklama

Esenler Saadet Partisi’nin her ayin basinda yerel basin mensuplarina yerelde ve geneldeki gelismelerin sunuldugu bu ayki bilgilendirme toplantisinda dört ana baslik ele alinarak yerel basinla paylasildi.

Kahvaltili toplantinin sunumunu yapan Saadet partisi Esenler ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya “Saygideger basin mensuplari geleneksel hale getirdigimiz basin toplantimiza hos geldiniz.

Esenler yerel basini olarak katilimlarinizdan ve Esenlerimizi ilgilendiren konulara hassasiyetinizden dolayi hepinize tesekkür eder saygilarimizi sunariz. Bu toplantimizda asagidaki basliklari sizlerle paylasacagiz.

 

Kentsel Dönüsüm

Esenler Trafigi

Belediye Yönetiminin Partizanca Tutumlari

Plansiz ve Programsiz Isler Yapilmasi

Kentsel Dönüsüm Konusu:

Belediye yönetimi kentsel dönüsümden ne anladigini hala ortaya koyamamistir. Kentsel dönüsümü hayat kurtaran bir proje olarak sunmasina ragmen seçimlere kadar ilan ettigi bölgeler haricinde dönüsüm çalismasi yapmayacagini söylemesi bu isin önemini kavrayamadiginin en belirgin göstergesidir.

Belediye seçtigi noktalara ve projelerdeki belirsizliklere ve gizlemelere bakilirsa kentsel degil rantsal dönüsüm pesinde kosmaktadir. Ilan ettigi rakamlar ve söyledikleri birbirini tutmamaktadir. 1447 daire verip 2900 daire yapilmasi öngörülmüs ve ilan edilmis iken buradaki ranti biz ortaya koyunca projenin degiseceginden dem vurmaya baslamistir. Hem de bunu saklamak için belediye baskaninin makamina yakismayacak bir tarz ile bu potu saklamaya çalismistir. Alan varsa vereyim yapsin diyerek yine bu isleri anlamadigini ortaya koymustur. Bu isler senin vermenle oluyor ise ihale yapmanin anlami ne. 1447 daire yerine 2900 daire yapilacak ise bunu Esenlerde her müteaahit zaten yapar.

Bu iste sov bitip sikiyi gördükçe beceriksizligi örtbas etmek için basina, muhalefete, muhtarlara herkese çatmaya baslamistir. Simdi de son olarak bos arsaya anam da yapar gibi veciz ifadeler ile seviyeyi düsürmeye baslamistir.  

Kentsel Dönüsümü rantsal dönüsüme çevirdikleri için gizli bir sekilde yapmaktadirlar. Belediye meclisleri bile bu konuda bypass edilmis durumdadir. Bu konuda yetki yolsuzlugu ispat etsinler istifa etmeyen serefsizdir demesine ragmen yolsuzluk ispati yapilmis ve orada duran Çevre ve Sehircilik Bakaninin inisiyatifine birakilmistir. Çevre ve Sehircilik Bakanliginin TOKI eli ile plan katliami yaptigi bu isler ile ilgilenen herkesin malumudur. Kamu yarari adi ile birileri zengin edilirken sehirler beton çöplügüne çevrilmistir. Bu arada YTÜ bahçesine yapilan 499 konut ta tamamen rantçi ve doga katliamina örnek olarak gözümüzün önünde yükselmektedir.

Sehir ve mülkiyet algilari yanlis olanlar sehir kurarken daha çok daire daha çok mülk pesinde kosmakta bu da pesinden ranti getirmektedir. Ranti önlemek akilli ve namuslu bir yönetimin önceligi olmasi gerekirken olaya sadece paragözlügü ile bakip bu halkin yapisina uygun olmayan konutlar üretmek rantçiliktir.

Esenler Trafigi Konusu:

Esenler trafigi hepimizin malumu oldugu sekilde gerek yanlis kaldirim imalatlarindan gerek trafik akisinin iyi yönlendirilememesinden dolayi kesmekes bir halde devam etmektedir. Ana güzergâhin tek yöne çevrilmesi ve bunun iyi duyurulamamasi vatandasimizin magduriyetini arttirmaktadir. Trafik cezalari önleyici ve düzenleyici olmaktan çok magdur edici bir hale bürünmüstür.

Belediye Yönetiminin Partizanca Tutumu:

Seçimler yaklastikça belediye yönetimi partizanligi iyice ele almis iktidar partisinin ilçe baskani ve yöneticileri ile belediye adina etkinlikler düzenlemeye baslamistir. Esenler protokolünü daha oturtamayan ve bizim soru önergesi ile sordugumuz etkinliklerde protokolün ayakta birakildigi ve birilerinin ön koltuklara kuruldugu halkimizin gözünden kaçmamaktadir.  Bos vaatler konusunda uzman belediye baskanimiz meclis üyelerini görmezden gelerek enesini tatmin etse de makaminin agirligini kaldirmadigini göstermektedir.

Plansiz Ve Programsiz Isler Yapilmasi:

 Daha iki gün önce açilisini yaptiklari ESTIM ile ilgili Ocak ayinda halka cevap verilmiyor diye soru önergesi sorduk belediye yönetimi açilils yaparak düzensizligini örtbas etmeye çalisti. Hala 1/1000lik planlar IBB den çikartilamadi, ilan edilen Afet riskli bölgelerin planlari halkimiza arz edilemedi. Maketler üzerinden gözler boyanarak asil amaç ve niyetler saklanmaktadir. Plansiz ve zamansiz is yaptiklarindan dolayi yaptiklari kaldirimlar çökmeye baslamistir. En bariz örnegi Dörtyol Meydani düzenlemesindeki karo taslaridir. Plansizligin maliyetini düsünmemekteler ve hala vaat ettikleri stratejik plan hedeflerine ulasamamis durumdadirlar.