Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

ANAD 2. BÖLGE MILLETVEKILI ADAY ADAYI

ANAD 2. BÖLGE MILLETVEKILI ADAY ADAYI

Bütün kimlikleri dostlukla muhabbetle kucaklamak ve ortak sorunlarimiza çare olmak ve çözüm bulmak için CHP Istanbul 2. bölgeden aday adayiyim diyen gazeteci Çigdem Anad Esenler Ilçe Baskanligini ziyaret etti?

 ANAD 2. BÖLGE MILLETVEKILI ADAY ADAYI…

 

Bütün kimlikleri dostlukla muhabbetle kucaklamak ve ortak sorunlarimiza çare olmak ve çözüm bulmak için CHP Istanbul 2. bölgeden aday adayiyim diyen gazeteci Çigdem Anad Esenler Ilçe Baskanligini ziyaret etti…

 

Yapacak çok is, söyleyecek çok söz, yürüyecek çok yolumuz var... Bunlari birlikte omuz omuza yapacagiz. Güveninize ve desteginize ihtiyacim var... Ön seçim 1. adim. Bunu birlikte basarirsak, yapacak çok seyimiz var.. Desteklerinizi bekliyorum dostlar.

 

Çigdem Anad ile gerçeklestirdigimiz röportaj;

 

Çigdem hanim neden CHP?

Birlesme yeri burasi, çünkü AKP yi iktidardan indirmek tek hedef. Buna karsi en güçlü parti CHP. CHP yi simdi elestirmeyi bir kenara birakmaliyiz ve CHP de birlik olmaliyiz. AKP ye karsi gücümüzü burada göstermeliyiz.

 

Çigdem hanim gazeteciligi neden biraktiniz?

Gezi olaylarinda gezeteciligi biraktim. Bu sansür bu baski altinda gazetecilik yapmam.Çünkü ben  her zaman  bagimsiz gazetecilik yaptim, hiç bir baskiya boyun egmedim,bu dönemde ben gazetecilik yapmam.

Ne tür baskilara maruz kaldiniz?

Hükümetin bütün baskilarina maruz kaldim, bütün programalarim tek tek yayindan kaldirildi, talimatla. Gezi olaylarinda böyle yayincilik yapilmaz dedik, ondan sonra zaten tümden yollari ayirdik. 

Peki, milletvekilligi neden?

Su anda ben adresin öncelikle CHP oldugunu göstermek istedim ve en etkili göstercegim yer bu seçimlerdi. Ölüm kalim seçimine  giriliyor. Su anda sesimi duyuracagim yer bu seçimler. Madem ki taninan bir kimligim, CHP diyecegim yer bu seçim öncesi,  özellikle bu ön seçimlerdi. Bakin simdi, ilçe ilçe geziyorum,ilçe ilçe anlatiyorum neden CHP.

Peki, ilçelerde bu ön seçimden kaynakli heyecani görebiliyor musunuz?

Görüyorum. Parti tabaninda görüyorum.Ön seçim CHP ye baska bir enerji verdi.Yani belki Chp seçmeninin bir kismi geçtigimiz seçimlere katilmadi ama simdi bu ön seçimle birlikte CHP tabanini bir birlik, bir bütünlük içersinde görüyorum.

Biraz önceki açiklamalariniz öncelikle partiye hizmet edenleri daha sonra ardindan bizim katma deger sahsiyetler olmasinin, bunu aynen disaridan gelen milletvekili adaylarinin davaniza katma degeri olacagina inaniyor musunuz?

Evet inaniyorum. Yani bu toplumda karsiligi olan isimler bu partiye oy kazandirirlar.Keske benim gibi  çok kisi adresini belli etseydi ve ön seçime katilsaydi.

Peki, neden kontenjandaydi o zaman?

Ben tepeden inmek istemedim. Yani kontenjana eee aday olabilirdim evet taninan bir insan olarak ama örgütün içerisinde bu seçim sürecinde özellikle çalismak istedim  çünkü benim öncelikli amacim bu partiye oy kazandirmak

peki siz bu ön seçimden çiktiginiz zaman 25. 26. veya 24. siradan veya hiç ön seçimlere çikmadiniz seçimi ayni heyecanla devam ettirecek misiniz? 

Seçimlere kadar sürdürürüm. Partiye destek vericem. Istedikleri sürece o destegi vericem.



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı