Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘ANADOLU’DAN ESENLER’ BELGESEL DIZISININ GALASI YAPILDI

‘ANADOLU’DAN ESENLER’ BELGESEL DIZISININ GALASI YAPILDI

Esenler Belediyesi, Türkiye’nin cennet köselerini karis karis gezerek 22 sehirdeki 125 köyü “Anadolu’dan Esenler” adli belgesel dizisinde topladi. Son teknolojiyle çekilmis belgesel dizisinin tanitim filmi, düzenlenen gala programiyla izleyiciyle bulustu.

Esenler Belediyesi, Nigde, Kayseri, Sivas, Trabzon, Çankiri, Siirt ve Bitlis gibi 22 sehrin 125 köyünü karis karis gezerek “Anadolu’dan Esenler” adli bir belgesel dizisine imza atti. Memleket hasretini dindiren ve izleyenleri çocukluguna götüren belgesel dizisinde, köylerin tarihi ve dogal güzellikleri, yöresel tatlari, örf ve adetleri içleri isitan görüntülerle yöre sakinlerinin görüsleri isiginda izleyiciyle bulustu. Gelecek kusaklara ata topraklarini yakindan tanitacak bu belgesel dizisi ile Anadolu’nun sakli kalmis güzellikleri yeniden ortaya çikti. Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Binali Yildirim, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve çok sayida vatandasin katilimiyla gerçeklesen gala programinda Dost Meclisi Grubu “7 Bölge 7 Türkü” konseriyle kulaklarin pasini sildi. “Gündüz Gece” adli gezi programiyla Anadolu’yu köy köy gezen Türk halk müzigi sanatçisi Kürsat, izleyicilere müzik ziyafeti yasatti. Programda “Anadolu’dan Esenler” adli belgesel dizisinin tanitim filmi ise büyük begeni topladi. Program sonunda dernek baskanlarina belgeseller teslim edildi.

DOGDUGUMUZ EVI SEVMEK FITRATIN GEREGIDIR

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ise konusmasinda “Gerçekten filmi izlerken ciddi anlamda duygulandim. Allah insani yaratirken bir fitrat tayin etmis. Iste fitratin tezahürü bu dünyadaki nefesimiz. Nefesimizi aldigimiz ve nefesimizin ilk sebayla bulustugu alansa dogdugumuz yerdir. Onun içindir ki dogdugumuz evi sevmek fitratin geregidir. Her birimiz dogdugumuz evden valizimizi alip çiktigimizda belki hüzünle çikti, belki acilarla çiktik oradan ama hüzünle de çiksak gözümüz hep arkada o dogdugumuz topraga bakarak yürüdük öyle degil mi? Efendimiz (SAV), Mekke’den hicrete zorlandiginda Mekke’den çikarken arkasina dönüyor ve diyor ki ‘Ey Kâbe! Vallahi yaratilmislar içerisinde en çok seni sevdim. Eger bu sehrin ahalisi beni sürmeseydi, ben buradan ayrilmazdim’ Gerçekten insana Allah’in verdigi bu fitratin geregi olarak dogdugumuz bu topraklarin bize üfledigi çok önemli bi ruh vardir” ifadelerini kullandi.

MEMLEKETINDEN UTANAN DEGIL GURUR DUYANLARDANIZ!

Göksu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Memleketin neresidir derken memleketini söylemekten utananlardan degil memleketiyle gurur duyanlardaniz. Esenler’e söyle baktigimizda 30-35 yillik bir tarihi var. Bu 30-35 yillik tarihinde kimimiz Bayburt’tan, kimimiz Trabzon’dan, kimimiz Sivas’tan gelmisiz. Burayi kendimize vazgeçilmez bir yasam alani olarak belirlemisiz. Bu sehir bize gönlünü açti. Bu sehir bize sevgisini açti. Sevdasini verdi. Bu sehir bize evlat verdi, as verdi, is verdi, mekân verdi ve o dogdugumuz yerden doydugumuz yere gelip artik burada yasamaya basladik. Burasi da bizim memleketimiz. 125 köyümüze giderek belki günlerce kalarak oradaki bütün kardeslerimizle konusarak oradaki bütün hatiralari kayda geçirerek dedik ki, hangi memleketin hangi köyüyse bir araya geldiginde özlem ve hasret diyarina bir selam göndermek istiyorsa tusa bastiginda memleketine gitsin, izlesin görsün. Oranin o duygu zenginligiyle beraber yeni bir duyguya yeni bir heyecana bürünsün” dedi.

Anadolu’dan Esenler belgeseli ile Anadolu’da 125 köyün yakindan taninma firsati olunacak.

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı