Özay Sali/Gazete Esenler
Anadolu Meclisi’nde Dogu Dernekleri
Esenler Kültür Merkezinde gerçeklestirilen programda katilan dernek baskanlari yaptiklari faaliyetleri anlatti.Ancak Anadolu Meclisinde de bir öneri ve talep gelmedi.
Programda en son söz alan Göksu, “Esenler’in çatisi altinda bulusuyor, bu çati altinda sohbet ediyoruz. Bu toplantiya Anadolu Meclisi dedik. Örnegin bu toplantiya Erzurumlular gecesi diyebilirdik. Diyoruz ki bu sehre Rumeli’den, Dogu Anadolu’dan gelen kardeslerimiz bize bir cümle söylerler de biz de onu hikmete çevirebilir miyiz diye düsünüyoruz. Bazen sokakta gezerken bir annemiz belki de okuma yazmasi yok bize bir cümle söylüyor ve o da Türkiye’nin projesi oluyor” dedi.
Göksu “Esenler Istanbul’un tam merkezinde öyle sikismis ki Istanbul’un 5 kat nüfus yogunluguna sahip olan bir ilçe haline gelmis. Istanbul’un göbeginde her bir santimetresi altin degerinde olmasi gereken yeri, biz bakir degerinde bile pazarlayamamisiz”