Hasan Gürsoy/Gazete Esenler
Anadolu Meclisinde Yaprak Kimildadi
Anadolu meclisindeki derneklerin belediye baskanina yaptiklari övgü dolu haberlerimizden sonra geçtigimiz haftaki Anadolu meclisinde övgüler devam etse de birkaç önerinin yapilmis olmasi gözlerden kaçmadi.
Esenler Belediyesinin düzenlemis oldugu Anadolu Meclisi adi altinda düzenlenen programin bu haftaki konugu Esenler Rizeliler Dernegi idi.
Gecenin açilis konusmasini Esenler Rizeliler Dernek Baskani Baris Al gerçeklestirdi. Al konusmasinda Belediye baskanina hitaben dünyada en etkili belediyecilik belediyeyi halkla beraber yönetmektir. Sayin belediye baskanimiz da bunu çok iyi yapiyor. Diyerek Esenlere dair projelerini siraladi.
Esenlerli, esenlerli esnaftan alis veris yapsin istiyoruz.
Is alimlarinda esenlerli kardeslerimize öncelik verilsin.
Belediyemiz esenler futbol takimina yatirim yapsin istiyoruz
Esenleri temsil eden bir logomuz olsun
Esenlere turist çekelim istiyoruz
Esenlerin yerel lezzetlerini tattirabilecegimiz bir sokak olsun istiyoruz.

Akabinde ESDEF Baskani Süleyman Kahveci söz aldi. Kahveci, konusmasinda Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun Sivil Toplum Örgütlerine verdigi önem için kendilerini sansli addettiklerini belirtirken, “Bugün Esenlerde birçok sivil toplum örgütü etkinlikler yapiyor. Esenler Belediyesi de çesitli etkinlikler yapiyor. Biz Belediye Baskanimizin hizina yetisemiyoruz. ESDEF olarak bu etkinliklerin önemli oldugunu ve destekledigimizi belirtmek isterim” seklinde konustu.
Programda son konusmayi Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu yapti. Anadolu Meclislerine baslayali 3 aya yakin bir süre oldugunu belirten Göksu, “Rumelili kardeslerimizle basladigimiz yolculugumuza Türkiye’nin her tarafini dolasarak devam ediyoruz. Bu gün de Rize’deyiz. Bugün Dünya enerjisini Türkiye’den aliyor, Türkiye de enerjisini Rize’den aliyor. Bu gece eglenmekten öteye, dogdugumuz yerle kendimizi tanimlarken, doydugumuz yerle ilgili sorumlulugumuzu da hatirlamak. Bu sehre dair ne yapabiliriz bunu da ifade edebilmek ve hayata geçirilmesi hususunda katki sunmaktir ” dedi.
Gördügümüz kadariyla Anadolu meclislerinde gelenek yine bozulmadi. Belediye baskani Göksu, ilk günden bugüne dek formundan hiçbir sey kaybetmedigini de gözlemlemis olduk. Anlasilacagi üzere izleyiciler oldugu sürece Show devam ediyor.
