Tarih: 10.08.2012 11:09

Ankara`da bulusan on binler `esit yurttaslik` talebini haykirdi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Alevi Bektasi Federasyonu Genel Baskani Selahattin Özel, ülkenin üzerinde kara bulutlar dolastigini ve Ortadogu`da emperyalizmin usakliginin yapildigini dile getirdi. Bugün padisahlik özentiligi içinde olanlarin bunun bedelini ödeyecegini belirten Özel, AKP`nin her seferinde Alevi düsmani politikalar yürüttügünü dile getirdi.

Özel konusmasinda su ifadelere yer verdi:

"Tarihten ders çikarmayanlar, bir seyler ögrenmeyenler bedel ödeyerek ögrenirler. Dersim`den özür dilemek zorunda kalan bu zihniyet, bugün yaptiklarindan da özür dilemek zorunda kalacaktir.

Neyi çözecegiz dediyseniz elinize yüzünüze bulastirdiniz. Alevi açilimi dediniz çalistay yaptiniz kapilarimiz isaretlendi, Kürt açilimi dediniz her gün gençlerimiz ölüyor.

Kim hangi mezhepten sizi çok ilgilendirir oldu. Ama unutmayin kim ne tohumu ekerse onu biçer.

Cemevlerinin ibadethane olup olmadigina kendileri karar verebilir saniyorlar. Kendilerine isbirlikçiler yaratmaya çalistilar. Ama onlarin isbirlikçilerini aleviler iyi taniyor. Muhatap alacaksan on binlerce aleviyi bulusturan kurumlar iste burada.

Komsularla sifir sorundan sifir komsu konumuna geliyoruz. Buradan sizi uyariyoruz binlerce yillik kardesligi bozmayin, emperyalist politikalar ugruna ülkeyi atese atmayin.

Ülkende demokratik sorunlarin hiç birini çözmeyeceksin, issizligi çözmeyeceksin Suriye`ye demokrasi götürecegini iddia edeceksin. Buna kargalar bile güler sayin Basbakan.

Biz Aleviler ne Suriye ile ne Iran ile ne Yunanistan ile ne de baska bir ülke ile savas istemiyoruz ve sevinerek görüyoruz ki mezhebi ne olursa olsun yurttaslarimiz da bu savasi istemiyor."


 

Güncelleme: 12:58
Takmaz Suriye`ye karsi saldirgan bir tutum izleyen AKP`ye tepki göstererek, "Suriye ile savasmak istiyorlar, savas çikarsa hangi milletvekilinin oglu gidecek. Böyle bir savasta yer almak istemiyoruz. Yurtta baris, cihanda baris istiyoruz" dedi.

Takmaz konusmasina söyle devam etti:

"Biz esit yurttaslik için buradayiz. Biz bu ülkeye ait bütün güzellikleri bizimle beraber bütün yurttaslar paylassin diye buradayiz.

Diyanet Isleri Baskanligi`nin TBMM`nin üstünde bir kurum olarak çalismasini kabul etmiyoruz. Laik demokratik bir ülkede böyle bir sey olamaz. O zaman devletin adini degistirin. Devlet derhal dini finanse etmekten vazgeçmelidir. Diyanet`in bütçesi bir çok bakanligin 4-5 kati bütçeye sahip. Bizden alinan vergiler bize silah olarak dönüyor. Diyanet derhal kapatilmalidir.

Imam olmayacak 12 yasindaki kiz çocuklarini neden imam hatiplere yerlestirmek istiyorlar? Çünkü kendilerine militan yetistirmek istiyorlar. Sunni kardeslerimize sesleniyoruz. Çocuklarinizin bunlarin militani olmasina izin vermeyin."

Güncelleme: 12:45
Alevi Dernekler Federasyonu Genel Baskani Hüsniye Takmaz, ilk olarak kürsüye çikarak konusmasina basladi. AKP’nin kendisi gibi düsünmeyen tüm yurttaslara saldirdigini belirtirken, bu alanda bir araya gelen binlerle artik kimsenin öteki olmasina izin vermeyeceklerini ilan ettiklerini söyledi.

Türkiye’de tek inançli ve tek mezhepçi bakis açisinin alip basini gittigini vurgulayan Takmaz, bunun Türkiye’ye yakismadigini, Türkiye’de tek tip insan yetistirilmek istendigini ifade etti. 4+4+4 egitim sistemi ile tek tip insan yetistirilmek istendigini vurgulayan Takmaz, AKP`nin kadin düsmani politikalarina da tepki gösterdi.


Güncelleme 12:40
Mitingde AKP`nin Suriye politikasina karsi yogun tepki gösteriliyor. Kitle tepkisini "AKP elini Suriye`den çek", "savasa geçit vermeyecegiz", "katil ABD isbirlikçi AKP" sloganlariyla dile getirmekte.

Mitinge katilan kurumlar arasinda TKP, ÖDP, Halkevleri, ESP, BDSP, DHF, SDP, Kaldiraç, Partizan, BDP, CHP, HKP, EMEP ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi bulunmakta.

Kürsüden yapilan anonsa göre miting alaninda 155 bin kisi bulundugu ögrenildi.

 


Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektasi Federasyonu tarafindan çagrisi yapilan "Laik ve Demokratik Türkiye için Esit Yurttaslik Mitingi” için Ankara`da bugün onbinlerde insan bir araya geldi.

Katilimin oldukça fazla oldugu görülüyor. Sabahtan itibaren Ulus`taki tren gari önünde toplanmaya baslayan kitle, gar önündeki alana sigmadigi için yürüyüs erken basladi. Sihhiye Meydani`na ulasan kitlenin alana girisi devam ediyor.

(soL - Ankara)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —