Tarih: 06.02.2013 20:26

 Ankara`da saldirilar araliksiz sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Ankara`da dün gece yarisi polis gazlariyla dagitilan gençlik bugün Kizilay Meydani’nda hükümeti istifaya çagirdi. Polis meydani açip, bir süre ortada gözükmezken, sonra gençlerin üzerine yine gaz bombalari atti. Zaten dünden kalan gaz bombalarinin etkisi gitmemisken, yeni bombalar gençlere zor anlar yasatti.

Gençler öglen saatlerinden itibaren Yüksel Caddesi ve Kizilay’a çikan diger sokaklarda toplandilar. Polis de sabahtan itibaren Kizilay’a olan trafigi kapatti, meydani açti. Gençler ellerinde döviz ve pankartlari, flamalariyla Kizilay’i doldurdu. Polis önce ortada gözükmedi. Ancak dün atilan yogun gaz bombalari nedeniyle insanlar yine sikintilar yasadi, gazin etkisinden süt ve talcid’li solüsyonla kurtulmaya çalisti.

Mavi bayrakli ülkücü bir grup, tekbir getirip, “Tayyip’e karsi omuz omuza” slogani atarken, diger gençler “Fasizme karsi omuz omuza”, “Hükümet istifa”; “Yasasin halklarin kardesligi” sloganlari atti.

Gençler bir süre yagan yagmur altinda halaylar çekti. Meydandaki su havuzlari dünden atilan gaz bombalarinin fisekleri ile doluydu ve gazin etkisi hâlâ sürüyordu.

Güvenpark’taki CHP il binasindan “CHP gençlik örgütü önde durmayin, geri çekilin” uyarisi yuhlamalarla karsilandi.

Milli Egitim Bakanligi önünde konuslanan polis, gençlerin yürüme isteklerine gaz bombalari ile yanit verdi. Gençlerin tas, polisin gaz bombasi attigi Kizilay’da çatismalar siddetli sekilde sürüyor.

Çatismalarda gaz ve ses bombalarinin araliksiz sekilde sürdürüldügü aktarilirken çok sayida yarali oldugu belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —