Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ankara Katliami`nin kurbanlari anildi: Unutmadik, affetmeyecegiz

Ankara Katliami`nin kurbanlari anildi: Unutmadik, affetmeyecegiz

10 Ekim Ankara Katliami`nin birinci yildönümünde bugün, Istanbul Kadiköy`de katliami unutturmamak, yasamini yitirenleri anmak için birlerce yurttas toplandi

Ankara Katliami`nin kurbanlari anildi: Unutmadik, affetmeyecegiz

10 Ekim Ankara Katliami`nin birinci yildönümünde bugün, Istanbul Kadiköy`de katliami unutturmamak, yasamini yitirenleri anmak için birlerce yurttas toplandi. Yasamini yitirenlerin isimlerinin okunmasiyla baslayan eylemde, "1 yil oldu. Unutmadik, affetmeyecegiz" yazili pankart açildi. Anma etkinliginin bitmesinin ardindan polis ile bazi yurttaslar arasinda arbede yasandi. Polis bazi yurttaslari gözaltina almaya çalisti.

[Haber görseli]

Ankara Gar`inda geçen yil yasanan patlamada yasamini yitirenler Kadiköy`de anildi. yasamini yitirenlerin anisina gökyüzüne siyah balonlar birakildi. Kadiköy Besiktas Iskelesi`nin karsisinda bir araya gelen binlerce yurttas, 10 Ekim 2015`te Ankara`da yasanan canli bomba saldirisinda yasamini yitirenleri andi. Anmaya HDP Milletvekili Ahmet Yildirim ve CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Ögüt de katildi. Yasamini yitirenlerin isimlerinin okunmasiyla baslayan eylemde, "1 yil oldu. Unutmadik, affetmeyecegiz" yazili pankart açildi, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atildi.

HDP MILLETVEKILI YILDIRIM: 10 EKIM`DE BIR SÜREÇ KAPATILMAK ISTENDI

Eylemde konusan HDP Milletvekili Ahmet Yildirim, “10 Ekim 2015 tarihini Türkiye demokrasi güçleri ve barisseverler açisindan bir milat olarak kabul ediyoruz. Bu sebeple yarin birinci yilini dolduracak olan bu kirli katliamda aslinda Türkiye`de halklarin kardesligi, esitligi, büyük bir Türkiye barisi ve 30 yildir süren bir savasin sonlandirilmasinin kapisinin aralanmasi ile yasanan bir süreç kapatilmak istendi" dedi.

Istanbul`da binlerce yurttas Ankara Katliami`nda yasamini yitirenleri andi

KADIR GÖKMEN ÖGÜT: ONLARI UNUTURSAK KALBIMIZ KURUSUN

CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Ögüt ise, "Sesimizi kismaya çalisiyorlar. Radyolarimizi, televizyonlarimizi, gazetelerimizi kapatiyorlar. Ama yine susmayacagiz. Ama yine direnecegiz. Katliamlarda hayatini kaybeden tüm dostlarimizin anilarini yasatacagiz. Onlarin ideallerini yasatmak için savasacagiz. Onlari unutursak kalbimiz kurusun" diye konustu. Açiklamalarin ardindan patlamada hayatini kaybedenlerin anisina gökyüzüne siyah balonlar birakildi.

POLIS GÖZALTINA ALMAYA ÇALISTI

Etkiligin bitmesinin ardindan ara sokaklarda polis eylemcilere müdahale etti. Bazi yurttaslari gözaltina almaya çalisti.

[Haber görseli]



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli