Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Anketlerde AKP`yi böyle uçurdular

Anketlerde AKP`yi böyle uçurdular

7 Haziran 2015 genel seçimlerine sayili günler kala arastirma sirketleri birbirinden çok farkli anket sonuçlari yayinliyor.

 Anketlerde AKP’yi böyle uçurdular

7 Haziran 2015 genel seçimlerine sayili günler kala arastirma sirketleri birbirinden çok farkli anket sonuçlari yayinliyor.

AKP yandasi sirketlerin vatandaslarin kafasini karistirtirdigi bu sonuçlara göre partilerin oy oranlari arasindaki fark o kadar büyük ki bazi anket sirketlerinin güvenilirlikleri tartisma konusu oldu.Iste son gelen Genar, Gezici, Denge, Mak, SONAR ve Metropoll sirketinin Nisan ayi anketlerine göre partilerin oy tahminleri söyle:

7 Haziran 2015 genel seçimleri için yapilan son anket sonuçlari birbirinden farkli tablolar ortaya çikardi. GENAR , Denge ve MAK anketlerine göre HDP baraji geçemezken, Metropoll ve Gezici anket sirketine göre Ak Parti oylari büyük kayip yasayacak ve HDP meclise girecek. Iste Nisan ayinda yayinlanan son 5 anketteki birbirinden farkli veriler.

DENGE GENEL SEÇIMLER SON ANKETI

Denge Arastirma’nin en son yaptigi anket sonuçlarina göre AK Parti’nin oyu yüzde 45’in de üstünde çikacak. HDP ise Denge arastirmasina göre baraji geçemeyecek. Nisan ayi anket sonuçlari söyle;

AK Parti yüzde 47 oy olacak
CHP yüzde 26 oraninda
MHP yüzde 14.6
HDP yüzde 8.8 ile baraj altinda kalacak

GENAR GENEL SEÇIMLER 2015 NISAN ANKETI

GENAR Genel Müdürü Ihsan Aktas’in açikladigi Nisan ayi seçim anketine göre AK Parti 290 ile 300 arasinda milletvekili çikaracak. GENAR’in Türkiye genelinde 5 bin denek ile yaptiklari seçim anketinin sonuçlari söyle;

-AK Parti’nin oyu yüzde 47,
-CHP’nin oyu yüzde 24,
-MHP’nin yüzde 15 ve
-HDP’nin de oyu yüzde 9 görünüyor.
-Saadet Partisi’nin BBP ile ittifakindan önce yapilan anket sonuçlarinda yüzde 1,2 idi.
-Diger partiler için oy dagilimi ise yüzde 3,8 olarak görünüyor.

MAK DANISMANLIK GENEL SEÇIM 2015 ANKETI

MAK Danismanlik tarafindan yapilan ankette, seçmenlere “Yarin seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusunun yaniti AK Parti’yi zirveye tasirken HDP’yi kil payi sinirda birakti. Iste MAK danismanligin Nisan ayinda yayinladigi son anketteki veriler;

-AK Parti yüzde 45,15 ile ilk sirada
-CHP yüzde 24,9 ile ikinci sirada,
-MHP yüzde 15,25 ile üçüncü sirada,
-HDP yüzde 9,15 ile dördüncü sirada yer aldi.

GEZICI NISAN AYI ANKETI SONUÇLARI

Gezici Arastirma sirketi Nisan ayinin son günlerinde yaptigi 2015 genel seçimlere iliskin anket sonuçlarini yayimlandi. Anket 20 – 26 Nisan 2015 tarihleri arasinda Türkiye’nin 7 cografi bölgesinde, 36 ilinde toplam 4.860 katilimciyla yapildi.Firma arastirmanin hata payinin güven araligi sinirlari içerisinde % 1,5 oldugunu kaydetti.

AK Parti 38.1
CHP yüzde 28.5
MHP yüzde 18.0
HDP yüzde 11.0
Milli Ittifak (SP ve BBP) 4.1
Digerleri 0.3

METROPOLL SON ANKET SONUÇLARI

Metropoll’e göre AK Parti son 7 ayda 8 puan oy kaybetti. Metropoll’ün Nisan ayi verilerinde partilerin oy oranlari söyle;

AK Parti yüzde 41 bandina geriledi
CHP oylari emekliye 2 maas ikramiye vaadi sebebiyle ‘yüzde 27.7’ye yükseldi.
MHP’nin oyunun yüzde 17.7’den 17.4’e indi.
HDP ise yüzde 10.4’e çikti.

SONAR’IN ANKET SONUÇLARI
SONAR arastirma sirketi, Haziran’daki genel seçimlerle ilgili son anketinin sonuçlarini yayinladi. SONAR’in anketine göre AKP’nin yüzde 43 bandinda yer aldipgi görülüyor. Seçimlerde baraji asip asmayacagi merak konusu olan HDP ise yüzde 9.6 oy oraniyla baraji asmak üzere. Ankete göre, MHP’nin yüzde 20 oy oranina yükseldigi görülüyor. Ankette CHP’nin oylari son seçimde yakaladigi yüzdelerde yüzde 26.1 oraninda.

Sonuçlari yorumlayan Sonar Baskani Hakan Bayrakçi, 7 Haziran seçimlerinin kaderini HDP’nin belirleyecegini söyledi. Bayrakçi, “Anketlerde HDP henüz geçmis gibi görünmüyor. Kimse geçecegini de simdiden söyleyemez. Ama yillardir bu isi yapan biri olarak tahminim geçecegi yönünde” diye konustu. Bayrakçi, HDP’nin baraji asmasi durumunda mevcut oy seviyesi ile AKP’nin tek basina iktidar olamayabilecegini sözlerine ekledi.

Kaynak Yurt Gazetesi



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli