Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

ANNELER ÜNIVERSITEDE DERS BASI YAPTI

ANNELER ÜNIVERSITEDE DERS BASI YAPTI

Esenler Belediyesi ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan ortak olarak düzenlenen ?Anne Üniversitesi? projesi kapsaminda Esenlerli anneler için ilk ders zili çaldi.

ANNELER ÜNIVERSITEDE DERS BASI YAPTI

Esenler Belediyesi ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan ortak olarak düzenlenen “Anne Üniversitesi” projesi kapsaminda Esenlerli anneler için ilk ders zili çaldi.

Esenler Belediyesi ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan ortak olarak düzenlenen ve toplumda daha entelektüel annelerin olusmasi için hayata geçirilen “Anne Üniversitesi” projesinde ilk ders basi yapildi. Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampusü Elektrik ve Elektronik Bölümü amfilerinde baslayan derslere çok sayida anne katildi.

Esenlerli annelerin kendilerine olan özgüvenlerinin artmasina yardimci olmak, anneleri aile ve toplumla ilgili olarak her açidan daha donanimli bireyler haline dönüstürmek adina kurulan “Anne Üniversitesi” projesinin ilk dersi iletisim üzerine verildi. Yildiz Teknik Üniversitesi Psikolojik Danisma Rehberlik Dalinda Egitim veren Dr. S. Gonca Zeren, büyük bir ögrenme istegi ve heyecanla amfiyi dolduran annelere iletisimin nasil olmasi gerektigi ile ilgili bilgiler verdi. Dersten çok sohbet havasinda yaklasik iki saat süren ilk dersin çok verimli geçtigini ve sinifta çok güzel karsilandigini söyleyen ögretim üyesi Zeren, “Anne Üniversitesi projesini özellikle anneler açisindan çok faydali buluyorum. Ancak bu derslerin hafta içi olmasini tercih ederdim. Çünkü anneler ancak o zaman üniversitenin havasini tam manasiyla soluyabilirler. Bunun yaninda bu projenin sadece annelerle sinirli kalmasinin dogru olmayacagi kanaatindeyim. Anneler kadar babalar için de böyle bir projenin olmasi aile içi iletisim açisindan çok daha faydali ve verimli olabilir” seklinde konustu.

ÜNIVERSITE HAVASINI SOLUMAK ÇOK GÜZEL

Okuma ve ögrenme azmini hiç kaybetmemis ve karsilastigi olumsuzluklari olumluya çevirerek kendisi ve çocuklari için ‘daha iyi ne yapabilirim?’in derdine düsmüs bir anne olan Raziye Sevahirli, Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen birçok projede ön siralarda yer aldigini ve su anda ortaokulu disaridan bitirdigini anlatti. Sevahirli,  Anne Üniversitesi Projesi’ni, çocugunu ESGEV’e kaydettirmek için geldiginde ögrendigini, çok ilgisini çektigini ve hemen kayit yaptirdigini söyledi. “Üniversite havasi solumak ve amfide ders görmek çok güzel bir duygu” diyen Raziye Hanim, derslerin hepsine katilarak katilim belgesini almayi planliyor.

54 yasindaki Ganimet Karapinar ise Avcilar’da oturmasina ragmen gazete okudugu haber sayesinde bilgi sahibi oldugu Anne Üniversitesi’ne gelen baska bir anne. Sekiz hafta boyunca devam edecek egitimlerde tüm derslere katilacagini ifade eden Karapinar, derslerin özellikle genç anneler için çok daha faydali olacagi kanaatinde. Karapinar, “ Ilçede yasayan yasamayan tüm annelerin bu derslere katilmalarinin özgüvenleri ve bilgi sahibi olmalari noktasinda çok faydali olacagina inaniyorum. Bu çalisma diger belediyelere de örnek olsun” dedi.

Ders basi yapan anneler tarafindan büyük bir ilgiyle karsilanan “Anne Üniversitesi” projesi sekiz hafta boyunca alaninda uzman egitmenler tarafindan verilen derslerle devam edecek. Sekiz hafta sonunda derslere düzenli olarak katilan katilimcilara katilim belgesi verilecek.

 

 



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı