Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

`Artik senin hukukun yok, bitti o!`

`Artik senin hukukun yok, bitti o!`

Sosyal medyada hakkinda en çok yorum yapilan dizilerin basinda gelen "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" Twitter`a yine damgasini vurdu.

Fenomen dizi hem dün aksamki bölümüyle hem de aldigi cezayla sosyal medyanin en çok konusulan konularindan bir oldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), daha önce uyari cezasi verdigi “Bir Ankara Polisiyesi-Behzat Ç.” dizisine, ayni maddenin ihlali nedeniyle bu kez idari para cezasi uygulayacak. Üst Kurul, 7 Haziran`da gerçeklestirilen son toplantisinda Behzat Ç. dizisi için 6112 Sayili Radyo ve Televizyonlarin Kurulus ve Yayin Hizmetleri Hakkinda Kanun`nun 8/2 ve 8/1/h maddelerinin ihlali nedeniyle müeyyide uygulanmasina karar verdi. 

RTÜK, daha önce, “Radyo ve televizyon yayin hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelisimine zarar verebilecek türde içerik tasiyan programlar bunlarin izleyebilecegi zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanilmadan yayinlanamaz” maddesinden uyari cezasi verdigi diziye, 1-8 Nisan tarihlerinde yayimlanan bölümlerinde ayni maddeyi ihlal etmesi nedeniyle bu kez idari para cezasi uygulayacak. 

Üst Kurul, yayinlarin alkol, tütün ürünleri ve uyusturucu gibi bagimlilik yapici madde kullanimiyla kumar oynamayi özendirici nitelikte olamayacagi yönündeki maddenin ihlali nedeniyle de diziye uyari müeyyidesi uygulanmasini kararlastirdi. Behzat Ç. hayranlari daha önce Ankara Kizilay`da bir araya gelerek diziye verilen cezalari protesto etmisti. Kizilay Yüksel Caddesi`nde toplanan kalabalik grup, Çankaya Belediyesi`nin kurdugu dev ekranda diziyi kaldirimlara oturarak izleyen `Behzat Ç.` sevenleri, dizinin reklam aralarinda ``Behzat`a uzanan eller kirilsin``, ``Ankara uyuma, `Behzat Ç.`ne sahip çik`` sloganlari da atmisti. 

SAVCI ESRA`YLA HUKUK TARTISMASI 
Dizinin dün gece yayinlanan 68. bölümünde Behzat Ç. `nin amansiz düsmani Ercüment Çözer yarim kalan hesabi kapatmak için geri döndü ve ihale sürecinde zorluk çikaran Savci Esra `yi devre disi birakmaya çalisti. Behzat Ç., Esra`dan Ercüment Çözer`in pesini birakmasini istedi. Hukukun üstünlügüne inanan Savci Esra`yi vazgeçirmeye çalisan Behzat Ç. `Artik senin hukukun yok bitti o! Onlarin hukuku var ` dedi. Savci Esra ise Behzat Ç.`ye, `Ben bu isin pesini birakmam. Ben seni birakirim ama bu isin pesini birakmam` dedi. 

Savci Esra ve Behzat Ç. arasinda geçen bu diyaloglar sanal alemi de salladi. Behzat Ç.`deki bu sahne sosyal paylasim sitesi Twitter`da Behzat Ç. ve Savci Esra`yi gecenin en çok konusulan konulari arasina sokmayi basardi. (Habertürk)



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli