Tarih: 01.01.2018 00:00

ASANSÖRLERE SIKI DENETIM

Facebook Twitter Linked-in

 ASANSÖRLERE SIKI DENETIM

Bilim ve Teknoloji Bakanligi’nin,  05 Kasim 2011 tarihinde yayimlanan yönetmeligi geregince Türk Standartlari Enstitüsü’nün uzman ekipleri tarafindan asansörlerin yillik kontrolleri düzenli olarak yapiliyor.

Kontroller ile yönetmeliklere uygun olarak asansörlerin gerek kullanim hatalarindan, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi amaçlaniyor.

Bagcilar Belediyesi ile Türk Standartlari  Enstitüsü (TSE) arasinda yapilan protokol kapsaminda ilçedeki tüm asansörlerin  denetimi yapiliyor. Denetimler, Bilim ve Teknoloji Bakanligi tarafindan 05 Kasim 2011 tarihinde yayimlanan yönetmelik geregince TSE Enstitüsü uzmanlari tarafindan gerçeklestiriliyor.

Buna göre, bina sorumlusu, asansörün güvenli çalismasini saglamak amaciyla düzenli bakimini yaptirmaktan ve gerek kullanim hatalarindan gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için kontrolünü yilda en az bir kere yaptirmak zorunda.

Bagcilar Belediyesi’nin protokol imzaladigi TSE muayene ekiplerince gerçeklestirilen bakimlarda kullanim hatasi bulunan veya eksiklikleri olan asansörlere uyari etiketleri yapistiriliyor. Asansör kullanilamayacak durumda ise kirmizi etiket, kullanilabilir durumda ise yesil etiket yapistiriliyor. Belirlenen eksikler site yönetimi ile asansör bakim firmalarina bildiriliyor. Muayene ekiplerince belirlenen eksiklikler ve asansörle ilgili tüm bilgiler belediyenin kayitlarina aliniyor.

Mühürlü asansörler, TSE muayene ekipleri tarafindan yeniden kontrol ediliyor. Eksikliklerin giderildigi belirlenince yesil etiket yapistirilarak asansör yeniden hizmete açiliyor. Her yil ayni tarihlerde kontrollerin yapilmasi zorunlu tutuluyor. Kat maliki veya görevlendirilen yönetici sorumlu tutuluyor.

Asansörlerin yillik kontrolü ile ilgili 0212 549 91 39-40-09 numarali telefon aranabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —