Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

 Asgari yasam istemiyoruz!

 Asgari yasam istemiyoruz!

ISTANBUL Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesindeki kamu

ISTANBUL Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesindeki kamu emekçileri ve taseron isçilerin asgari ücretin bin 500 TL olmasi talebiyle topladiklari imzalar meclise gönderildi. Saglik emekçileri insanca yasam kosullarinin yaratilmasi için mücadele çagrisinda bulundu.

Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesindeki kamu emekçileri ve taseron isçiler asgari ücretin bin 500 TL olmasi talebiyle baslattiklari imza kampanyasini yaptiklari basin açiklamasiyla sonlandirdi.  Toplanan imzalar Meclise gönderildi. Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesi önünde yapilan basin açiklamasini saglik emekçileri adina SES üyesi Gökhan Erbil yapti. Erbil, asgari ücrete yapilan yüzde 3’lük zam oranini elestirerek, “ Bugün açlik siniri 958 TL, yoksulluk siniri 3 bin TL asgari ücret ise 740 TL. Biz isçi  ve emekçiler birakin insanca bir yasami, karnimizi doyuracak durumda bile degiliz” dedi.

Bütçede savasa ayrilan paya dikkat çeken Erbil, “Bütçeden isçilere, memurlara, emeklilere, kaynak aiyrmayi yük olarak gören hükümetin içeride ve disarida savasi tirmandiran politikalarinin faturasi her geçen gün artiyor. 2013 bütçe tasarisinda savas harcamalari için yüzde 50 oraninda artis görünüyor” diye konustu.

BIBER GAZINA YÜZDE 36 ASGARI ÜCRETE YÜZDE 3

AKP Hükümetinin hak arayan tüm kesimlerin taleplerine gazla cevap verdigini sözlerine ekleyen Erbil, hakkini arayan bütün kesimlerin taleplerini gazla, copla, silahla, bastirmak dogrultusunda izlenen AKP’nin gerginlik politikasinin geregi olarak ihtiyaç duydugu  savunma ve güvenlik harcamalari 2013 bütçesinde yüzde 36 artirilmaktadir” dedi.
(Istanbul/EVRENSEL)


ASGARI ÜCRET 1500 TL OLSUN

Firdevs Tat (SES Sisli Sube Yöneticisi): Biz asgari ücret ile çalismiyoruz ama yoksulluk sinirinin 3 bin TL oldugu bir ülkede bizim de diger isçilerden pek farkimiz kalmiyor. Tabii taseron isçilerin durumu bizden daha kötü. Biz kadrolu olmamiza ragmen geçinemiyoruz, onlar nasil geçinecek. Iste bu noktada ortak talebimiz asgari ücretin bin 500 TL olmasidir. Bu talebin gerçeklesmesi için de mücadele verecegiz.

Muzaffer Mengi (Dev Saglik- Is Üyesi): 6 senedir bu hastanede çalisiyorum. Taseron isçi statüsündeyim. Asgari ücret ile çalisiyoruz. Açlik sinirinin 958 TL oldugu bir ülkede bizler 740 TL aliyoruz. Talebimiz ise asgari ücretin bin 500 TL olmasi. Bu talebimiz için her türlü mücadeleyeyi verecegiz. Basbakan savasa degil emekçiye bütçe ayirsin.

Satiye Büyükbayram (Dev Saglik-Is Üyesi taseron Isçi): Ben de taseron isçisiyim. Aldigimiz ücret 740 TL’dir, kiralarimiz ise 500 TL. Yani aldigimiz ücret ancak kiramizi karsiliyor. Temel ihtiyaçlarimiza para kalmiyor. Oysa biz bu hastanede birçok isi yapiyoruz. Eleman eksikligine ragmen görevimizi yerine getiriyoruz ama karsiligini alamiyoruz. Bizler artik emegimizin karsiligini almak istiyoruz. Asgari ücret bin 500 TL olsun.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı