Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

?ASIK- SENLIK? BARIS, SEVGI, KARDESLIK OLDU

?ASIK- SENLIK? BARIS, SEVGI, KARDESLIK OLDU

Merkezi Esenlerde bulunan Çildir kültür dernegi, Köy Dernek baskanlari ve yönetim kurul üyeleri geleneksellesen Asik senlik futbol turnuvasini Esenlerde bulunan Kayalar spor tesislerinde Görkemli bir açilisla basladi ve sevgi ile tamamlandi.

 “ASIK- SENLIK BARIS, SEVGI, KARDESLIK OLDU

Merkezi Esenlerde bulunan Çildir kültür dernegi, Köy Dernek baskanlari ve yönetim kurul üyeleri geleneksellesen Asik senlik futbol turnuvasini Esenlerde bulunan Kayalar spor tesislerinde Görkemli bir açilisla basladi ve sevgi ile tamamlandi.

Bu sene düzenlenen 9. Çildir Asik senlik futbol turnuvasi Çildir’a bagli 14 köy derneklerinin Baskanlari, yöneticileri ve hemserilerinin yogun katilimiyla basladi. Asik senlik futbol turnuvasinin 9. Yilinda Ana sponsorlugunu Çildirli saygin is adamlarindan Isa Evsal Yucak üstlendi.

Yucak “Asik senlik futbol turnuvasini Istanbul’da yasayan hemserilerimizin kaynasmasi ve bir arada yasama bilincinin yayginlasarak egemen olmasi amaciyla yapiyoruz. “Asik senlik” futbol turnuvasini 9 yil öncesinden büyük bir heyecanla baslatmistik. Etkinligimizin ilk basladigi günden bugüne hedefledigi noktaya, hatta daha ileri seviyeye ulastigini görüyoruz. Bakiniz, uzak diyarlardan is ve as bulabilmek için buralara kadar gelen aileler ekonominin baskilari, sehrin zorluklari sonucunda nasil geçinirimle bogusarak, zorluklar içinde yasam mücadelesi veriyor. Öyle zaman oluyor ki ayni Sehrin çocuklari büyüyor ama birbirini tanimiyor, akraba akrabayi unutmus ve sokakta birbirlerini görünce iki yapanci gibi davraniyorlar. Iste burada Asik senlik etkinligimiz devreye giriyor, bu eksiklileri, unutmuslugu ve kaybolmuslugu bir nebzede olsa tamamliyor.Asik senlik etkinligimizin 9. Yilinda “baris, sevgi, kaynasma ve bir arada, birlikte yasama kültürümüzü gelistirmistir. Çildir tarihi ve dogal güzellikleriyle stratejik bir öneme sahiptir. Yalniz birbirimizle kaynasmayi degil bu zengin kültürümüzü, Istanbul’la bulusturmak ve Anadolu’nun degisik yerlerinden gelen yurttaslarimiza güzel Çildir’i ve Çildir’liyi tanitmak bilinciyle bu etkinligin olusmasi ve yapilmasina heyecanla katki sundum.

 Bu senede diger senelerde oldugu gibi geleneklesen Asik senlik etkinligimizin 9. Yilinda senlik vardi, heyecan vardi ve hemserilerimin, sporcu kardeslerimin verdigi mesaj “baris, ama her yerde baris” vardi. Geçmisimizi hatirlayarak gelecegimizi hazirlayan bu etkinligimizde hiç ama hiç unutmadigimiz, Umut Kiliç abimizi rahmetle aniyorum. O güzel insanin bu etkinliklerin yapilmasinda mesaleyi yakan oldugunu unutmadik. Isiklar içinde uyusun…

Bu vesile ile Çildir Asik senlik futbol turnuvasina katilan dernek baskanlarina, yönetim kurul üyelerine, hemserilerime ve emegi gecen herkese sükranlarimi sunuyorum. Bu turnuvada centilmence bir mücadele sergileyen genç kardeslerime sükranlarimi sunuyorum. Esenler halkina ve bizlere kucak açan destek olan tüm güzel insanlara tesekkür ediyorum.  



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli