Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Askeri Alanda 1.617 Konutun Daha Temeli Atildi!

Askeri Alanda 1.617 Konutun Daha Temeli Atildi!

Esenler'deki Türkiye'nin ilk "Akilli ve Güvenli Sehri"nde, ilk iki etabin ardindan, 1.617 konutun daha temeli atildi. Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, dünyanin sifirdan kurulan ilk Akilli Sehir projesinin yer aldigi Esenler’in d

Esenler’de riskli yapilarin dönüstürülmesi için kentsel dönüsüm çalismalarini sürdüren Esenler Belediyesi, depreme dayanikli ve güvenli konutlar kapsaminda Esenler’deki Türkiye’nin ilk “Akilli ve Güvenli Sehri”nde bulunan yeni etap konutlarinin temeli atildi.

Esenler’in Gelecegine Anlamli Bir Katki Sunuyoruz

Esenler’in “Akilli ve Güvenli Sehri”ndeki 1.617 konutun Temel Atma Töreni’nde ilk olarak Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu söz aldi. ilçede yürütülen kentsel dönüsüm çalismalarini su sözlerle anlatti: “Esenler’in gelecegine anlamli bir katki sunuyoruz. Sorumlulugunu üstlendigimiz sehirlerin ve insanlarin geleceginin, hayatlarinin, ailelerinin sorumlulugunu üstleniyoruz. Bakanligimizla beraber ciddi bir takim olarak, deprem odakli kentsel dönüsümde önemli bir mesafe kat ediyoruz.

Istanbul’un Önemli Bir Yasam Alani Olacak

Esenler Kuzey ve Güney Rezerv Alani’nin Istanbul’un ve Esenler’in en önemli yasam alani olacagini vurgulayan TOKI Baskani Ömer Bulut, “Güney Rezerv Alani’nda yapilacak olan 7.029 konutun 3.647 tanesinin ihalesi yapilarak insaatlari baslamis durumda. Bu ay içerisinde 1.361 konutun daha proje çalismalari tamamlanip ihalesi yapilacak. Diger alanlardaki proje çalismalarimiz da devam ediyor. 2022 yilina kadar etaplar halinde bu projeler vatandaslarimiza teslim edilecektir” dedi.

Dünyada Sifirdan Kurulan Ilk Akilli Sehir Esenler’de

Dünyanin sifirdan kurulan ilk Akilli Sehir projesinin yer aldigi Esenler’de 60 bin konutun üretilecegi rezerv yapi alani hakkinda konusan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, su detaylari verdi:

“Buranin çok önemli bir özelligi var. Dünyanin sifirdan kurulan ilk Akilli Sehir projesi, Esenler’de hayata geçiyor. Büyük Istanbul Dönüsümü kapsaminda; Esenler’de, projemizin ilk bölümü olan Güney (Metris) Rezerv Yapi Alanimizda insaat çalismalarimiz devam ediyor. Bu projemizde 10 bin rezerv konut yapiyoruz. Birçok konutumuzun insaatini tamamlama asamasina geldik. Bu alanda insa ettigimiz toplam 2.030 konutun, 1.072’sini yil sonunda, 958’ini ise 2021 yilinin ilk yarisinda tamamlayacagiz. Bugün de, yatirim bedeli 402 milyon lira olan yeni 1.617 konutumuzun temelini atiyoruz. Temelini attigimiz bu konutlarla birlikte; yatirim maliyeti 1 milyar lira olan toplam 3.647 konut ve 78 ticari biriminin insaatlarini baslatmis olduk. Yeni 1.361 konutun proje çalismalarini ise Ekim ayi içinde tamamlayacagiz.”



  • Pazar 20 ° / 11.9 ° false
  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli