Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Aski ugruna denizde 2500 mil

Aski ugruna denizde 2500 mil

Asik oldugu Ingiliz garson kizi bulmak için Bodrum`dan denize açilan Ramazan Noyan Culum, 2 bin 500 deniz mili süren yolculugu sonunda Ingiltere`nin Plymonth kentinde Ingiliz sinir polisleri tarafindan tutuklandi.

LONDRA – Asik oldugu Ingiliz Courtney Murray bulmak için Bodrum’dan küçük yatiyla denizlere açilan Türk vatandasi 38 yasindaki Ramazan Noyan Culum, 2 bin 500 deniz mili süren yolculugu sonunda Ingiltere ’nin Plymonth kentinde Ingiliz sinir polisleri tarafindan tutuklandi. 
Ramazan Noyan Culum, 2005 yilinda tanistigi ve unutamadigi Ingiliz Courtney Murray’i görmek için Bodrum Limani’ndan 7 ay önce ‘Ninova’ adli küçük yatiyla tüm Avrupa kiyilarini dolasti. Nisan ayinda basladigi deniz yolculugu sirasinda yaklasik 2 bin 500 millik yol kateden Culum, Ingiltere’nin kiyi kenti Plymouth yakinlarinda ’Ingiltere sularina izinsiz girdigi’ gerekçesiyle sinir polisi tarafindan yakalandi. 


BIR KEZ YEMEK SERVISI YAPMISTI 
Ingiliz Dail Mail gazetesi, Ramazan Noyan Culum’un 7 ay süren deniz yolcugu sirasinda kendine kisisel bir blog açarak sevdigi kiza defalarca askini ilan ettigini yazdi. Gazete, Ramazan Noyan Culum’un,KKTC ’de bir restoranda kendisine sadece bir kez yemek servis eden garson Murray’a asik oldugunu aktardi. Sosyal paylasim sitelerinde izini sürdügü Murray’i aramak için yillarini harcayan Culum’un, KKTC’den de bu nedenle sinir disi edildigi bildirildi. Ramazan Noyan Culum, ’Courtney Murray için açlik grevi’ adli blog açarak burada kendi fotograflarini yayinladi, Murray’a evlenme teklif etti hatta askina karsilik vermezse açlik grevine baslayacagini söyledi. Culum son olarak bloguna, "Ingiltere’ye gelirken senin için ölmeye hazirim" diye yazdi. Eski bir isadami olan Culum’un geçmiste cep telefonu oyunlari üreten bir sirkette yönetici oldugu ancak son 7 yildir bu nedenle akil sagliginin bozuldugu belirtildi. 
Ingiltere Sinir Polisi’nden yapilan açiklamada, Ingiltere sularina izinsiz giren Türk vatandasi Culum’un geçerli vize ve pasaportu olmadigi dolayisiyla sorgusu yapildiktan sonra sinirdisi edilecegi kaydedildi. (Gonca YAGCI/DHA)



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu