Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ASKIYA ÇIKAN PLANLAR SMS'LE CEPTE!

ASKIYA ÇIKAN PLANLAR SMS'LE CEPTE!

IBB, seffaf ve katilimci anlayisla "Askida Plan SMS'le" hizmetini hayata geçiriyor. Türkiye’de bir ilk olan bu hizmetle, askiya çikarilan tüm imar plan ve degisiklikleri aninda SMS ile paylasilacak. Böylece Istanbullu, gerektiginde itiraz h

Haber/Hasan Korkmaz

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, kendi yetki alaninda hazirlanan ve  30 gün boyunca belediye binasinda sergilenen planlari, artik Istanbulluyla paylasiyor. Katilimci ve seffaf belediyecilik anlayisi dogrultusunda hayata geçirilen "Askida Plan SMS'le" uygulamasi sayesinde, Istanbullu, basta kendi mahallesi olmak üzere kentin dört bir yaninda gerçeklesen imar plan ve  degisikliklerinden haberdar olabilecek.

MAHALLE BAZINDA BILGILENDIRME YAPILACAK

Türkiye'de ilk defa gerçeklestirilen bu hizmetle, askiya çikan plan ve plan degisikliginden kentlinin hizli bir biçimde haberdar olabilmesi amaçlaniyor.  Bunun için her bir Istanbullunun cep telefonuna kisa mesaj (SMS) gönderilerek, söz konusu plan bilgisi iletilecek. SMS'ler, IBB sisteminde kayitli olan mahalle bilgisi baz alinarak gönderilecek. IBB sisteminde kayitli oldugu mahalle bilgisini degistirmek isteyen Istanbullu, planaski.ibb.gov.tr “haberdar ol” sekmesinden istedigi gibi düzenleme yapabilecek. Bu hizmetten yararlanmak istemeyenler ise SMS iptal linkine tiklayarak SMS alimini sonlandirabilecek.

10 MILYON ISTANBULLUYA SMS GÖNDERILDI

SMS içeriginde; askiya hangi planin çiktigi, aski süresi ve plani inceleyebilecegi planaski.ibb.gov.tr linki yer alacak. Istanbullu, 30 günlük yasal itiraz süresi boyunca, gerek gördügünde  itiraz hakkini kullanabilecek. Katilimci planlamanin bir geregi olan itirazlar, IBB tarafindan degerlendirilip Istanbul Belediye Meclisi’ne hakkinda karar alinmak üzere iletilecek.  

Uygulamanin basladigi 24 Subat tarihi itibariyle 10 milyon Istanbullunun cep telefonuna genel bilgilendirme mesaji gönderildi. Ilgili web site, yaklasik 1 hafta içerisinde, 400 bin Istanbullu tarafindan 1 milyon kez görüntülendi.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı