Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Atatürk`ü silen Diyanet`e büyük sok

Atatürk`ü silen Diyanet`e büyük sok

Türkiye Diyanet Vakfi ve Kadin Aile Gençlik Merkezi`nin twitter hesaplari, "Uygur Tim" adli kullanici tarafindan hacklendi. Diyanet`in twitter hesabindaki arka plan fotografini Atatürk`ün fotografi ile degistiren grup, "Çanakkale sehitleri hutbesinde Atat

 Türkiye Diyanet Vakfi’nin ve vakfa bagli Kadin Aile Gençlik Merkezi’nin resmi Twitter hesaplari “Uygur Tim” isimli kullanici tarafindan hacklendi. Vakfin arka plan fotografini, üzerinde “Uygur Tim-2014? yazili Atatürk ve Türk bayragi fotografiyla degistiren grup, “Çanakkale sehitleri hutbesinde Atatürk’ün adini silen Diyanet! Sanaldan da silinecektir. Ne Mutlu Türk’üm diyene” mesajini paylasti.

“Mesajlarin kurumumuzla ilgisi yok”

Diyanet Vakfi’ndan yapilan açiklamada, @diyanetvakfi ile @TDVkagem hesaplarinin, kendisini “Uygur Tim” olarak tanitan kisi ya da kisilerce hacklendigi belirtilerek, “Bu hesaplarimizdan yapilan paylasimlarin kurumumuzla bir ilgisi yoktur. Kurum hesaplarinin geri alinmasi için gerekli islemler baslatilmistir. Hesaplarimizdan yapilan paylasimlarin dikkate alinmamasini önemle rica ederiz” denildi.

“Atatürk’ün hackerlari”

“Uygur Tim” hesabindan yapilan ilk paylasimda, “:) beklemede kalin” ifadeleri kullanildi; daha sonra Diyanet Vakfi’nin hesabinin hacklendigi duyuruldu. Hesaptan “Uygur Tim”in kim olduguna yönelik 33 saniyelik bir video da yayinlayan grup, “Bizler Vatan bayragi ve Atamiz için hack yapanlardaniz. Bizler Uygur Tim’iz. Atatürk’ün hackerlariyiz” ifadelerini kullandi.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu