Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Atilla Özen; "Canli Yayinin Ne Sakincasi Var?"

Atilla Özen; "Canli Yayinin Ne Sakincasi Var?"

CHP Bayrampasa Basin bulusmasinda Bayrampasa Belediye Meclisi CHP Grup Baskan vekili Atilla Özen çalismalariyla ilgili bilgi verdi

Haber/Hasan Gürsoy

CHP Bayrampasa Basin bulusmasinda çalismalariyla ilgili bilgi veren Bayrampasa Belediye Meclisi CHP Grup Baskanvekili Atilla Özen; “Belediye çalismalariyla ilgili halkimizin yararina olacak sekilde dogru ve yapici müdahalelerde bulunarak uyaran ve çözüm üreten, hatali uygulamalarda israr halinde tenkit edip halka sikayet eden olduk. Belki bu yüzden Meclis toplantilarinin canli yayinlanmasi önerimiz hiçbir gerekçe sunulmadan reddedildi. Oysa gelisen teknoloji çaginda, pandemenin kalabaliklara girmeyi engelledigi ortamda, elektronik yolla meclis toplantilarinin halkin da izlemesine sunulmasinda ne sakinca olabilirdi ki?” dedi.

KAYNAKLAR HALKIN GERÇEK SORUNLARINA AYRILMASI GEREKIR

Atila Özen Konusmasini söyle sürdürdü.

Denetim Komisyonunda üye arkadaslarimizin tespit ettikleri açik ihale yerine pazarlik usulü ihalelerdeki yaklasik maliyetin dogru hesaplanmamasi nedeniyle olusabilen kamu zararlarindan, dogrudan temin yoluyla mal ve hizmet alimlarinda ihalelere katilimin dolayisiyla rekabetin arttirilamamasindan, ödemelerin zamaninda yapilamamasi nedeniyle maliyetlere yansimasindan bahsettik.

Temali park gibi lüzumsuz ve israfa neden olan projeler yerine, kaynaklarin halkin gerçek sorunlarina ayrilmasi gerektigini savunduk. Cumhuriyetin kurulus ve degerleriyle, Atatürk ilke ve devrimleriyle sorunlari olan vakif ve derneklere yer tahsis edilmesine karsi çiktik.

Belediye varliklarinin kamuya tahsisli olusu, Belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmemesinin siginagi olmamalidir dedik. Alacaklarini zamaninda tahsil eden, borçlarini zamaninda ödeyen bir Belediye olunmasi gerektigini savunduk. Seffaflik ve hesap verebilirligin önemini vurguladik. Lüks makam araci kiralanmasi gibi israf kalemlerinden kaçinilmasi gerektigini söyledik.

Geliri giderinden az oldugu için borçlu olan, borçlu oldugu için de borçlanma yapan Belediyemizde; tanitim ve reklam, temsil ve agirlama gibi tasarruf edilebilecek kalemleri gösterdik.

Belediyenin alacaklarini tahsil etmesini, vergisini ödeyen, mali yükümlülüklerini yerine getiren vatandasin cezalandirilmamasini, böylelikle faizle borçlanmasinin önüne geçilmesi gerektigini söyledik.

MUHTARLIKLAR, SPOR KULÜPLERI VE YEREL BASININ DESTEKLENMELI

Muhtarliklara ve spor kulüplerine yapilan yardimlarin ise arttirilmasini, yerel basinin desteklenmesini, otopark ücreti gibi tarifelerde halkin yararina olacak makuliyet sinirlarini savunduk. Özellikle pandemi döneminde yiyecek, yakacak ve burs gibi sosyal yardimlarin yetersizligini elestirdik.

Saglik tedbirlerine uygunlugu bakimindan pazar yerlerinde incelemeler yaptik. Muhtarlarimizi ziyaret ederek mahallinde sorunlari dinledik. Terazidere Mahallesinde sel baskinlarinin önüne geçilmesi için yapilan çalismalari yerinde inceledik.

Meclis tarafindan Hukuk, Tarife, Bütçe ve Imar gibi ihtisas komisyonlarina havale edilen dosyalari, komisyonda yer alan alaninda yetkin meclis üyesi arkadaslarimiz marifetiyle yerinde inceleme yapmak, ilgilileri ve konunun uzmanlariyla görüsmek suretiyle titizlikle degerlendirdik. Idarenin kendi görev dönemini asar sekilde sözlesme yapmasina karsi çiktik. Düzeltmesini yaptirdigimiz sözlesmeler, Müdürlüklere geri çektirdigimiz gündemler oldu.

Ilçemizde sadece 300 dernek olmasina ragmen, 2 yil önce yapilan genel kurulunda Kent Konseyi’nin 30’dan az kisiyle toplanmasinin sebebini sorduk.

Ferhatpasa Mevkiindeki Carrefour alaninin imar durumu ticaret ve hizmet alani olmasina ragmen, firmalarca toptan ticaret ve depolama alani olarak kullanilmasindan kaynakli kamyon ve tirlarin 24 saat esasi ile çalisip meydana getirdikleri gürültü ve görüntü kirliligi nedeniyle Belediye Baskaninin da oturdugu Hayattepe Konutlarinda yasayan halkin sikayetlerini Meclisin gündemine tasidik.

Geçmis dönemlerde Kaymakama yasaya aykiri olarak konut olarak kullanilmak üzere tahsis olunan lüks rezidans nedeniyle Belediyenin ugradigi kamu zararini ve bu zararin tazmin edilip edilmedigini sorduk.

Belediyenin okunmayan ve maliyeti yüksek olan propaganda mahiyetindeki Bayrampasa Hayat Gazetesini basmasinin yanlisligini dile getirdik. Artik bu gazete basilmiyor.

Belediyenin para vererek yaptirdigi ama kimsenin haberinin olmadigi anketleri ve buna ödenen ücretleri sorduk. Belediye Baskaninin sahsinin taninirligiyla ilgili anketin gerekliligini ve dayanagini ögrenmek istedik.

Imar planinda özel saglik alani olan bir özel hastanenin, özel bir okul tarafindan nasil kullanilabildigini sorduk.

23 Haziran 2019’da yapilan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi yenileme seçimi öncesi Bayrampasa Belediyesine ait reklam panolarinda yer alan Adalet ve Kalkinma Partisi adayi Binali Yildirim’a ait bez afisler için basvuru yapilip yapilmadigini, reklam bedeli alinip alinmadigini sorduk. Ip kullanilarak afis asilmak suretiyle izin alinmadigini ve dolayisiyla bedel ödenmedigini ögrendik.

Belediyenin gelir kalemlerinden olan reklam panolarini, bu panolarda reklam yerine neden Belediye Baskaninin fotograflarinin yayinlandigini sorduk.  

Gerekli gereksiz sürekli atilan mesajlari, mesaj atilmasi için vatandastan riza alinip alinmadigini sorduk.

ILGISIZ DERGI NEDEN ALINIYOR?

Belediye isleriyle ilgisi olmayan Dil ve Edebiyat Dergisinin neden satin

alindigini sorduk. Bu dergiyi çikartanlara bakildiginda, bu satin almanin nedeni görülecektir sanirim.

Eski yapi stogu çok olan ilçemizde kentsel yenileme ve bunun planlanmasinin yapilabilmesi için insaatçilik anlayisindan estetik anlayisina geçmeyi, bunun için “Kentsel Yenileme Komisyonu” kurulmasini talep ettik. Önergemiz, zaten Imar Komisyonu var denilerek reddedildi.

Geçen yilin Temmuz ayinda (3 Temmuz 2020) yanan Bayrampasa Gençlik Merkezi (BAYGEM) binasiyla ilgili sorumlu olanlari, zararin nasil giderilecegini ve binanin ne zaman faaliyete geçecegini sorduk. Bu konuyu dört kez Meclis gündemine getirerek takipçisi olduk ve olmaya da devam edecegiz.

Gördügünüz üzere seçim dönemimizin yarisi sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisinin Bayrampasa Belediyesindeki Meclis Grubu olarak parti tüzügümüz, programimiz ve seçim bildirgelerimizdeki yerel yönetim anlayisimiz olan sosyal adaleti gelistiren, üreten ve istihdam yaratan, hakça paylasan, hesap veren ve seffaf yönetilen, hosgörülü ve saygili, çevre dostu, nefes alan kentlerde yasama arzusuyla halkimizin verdigi görevi yerine getirdigimizi, daha güzel ve yasanabilir bir Bayrampasa için çalismalarimizi sürdürecegimizi siz degerli basin mensuplari vasitasiyla tüm halkimiza ifade ediyoruz.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false