Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Avanos Koruma Planlari Impo Imar`a Emanet

Avanos Koruma Planlari Impo Imar`a Emanet

Türkiye`nin köklü imar planlama ekibi Impo Imar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya`ya ev sahipligi yapan Avanos`ta koruma planlari hazirlamak üzere kollarini sivadi.

Avanos Koruma Planlari Impo Imar`a Emanet

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi Impo Imar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipligi yapan Avanos’ta koruma planlari hazirlamak üzere kollarini sivadi.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliaga’nin imar sorununu çözecek planlama çalismalarini tamamlayan Impo Imar ekibi, bu defa da Türk turizminin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipligi yapan Avanos’ta sahaya indi.

Iller Bankasi’ndan Nevsehir ili Avanos ilçesi Çavusin Köyü ile ilgili koruma amaçli nazim imar plani ve uygulama imar plani ihalesini kazanan Impo Imar, Türkiye’yi gelecek yüzyillara tasiyacak imar planlari için Türkiye’nin dört bir kösesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Çavusin Köyünün planlariyla ilgili degerlendirmede bulunan Impo Imar Genel Müdürü Müberra Oflaz, bölgenin SIT alani oldugu için koruma amaçli plan hazirlanacagini söyledi. Müberra Oflaz  “Plani yaparken önceligimiz tarihi dokunun korunmasina yönelik. Alanda kentsel SIT alani, dogal SIT alani ve arkeolojik SIT alani var. Ihaleyi yeni aldik ama konu turizmin gelismesi, tarihi dokunun ve geleneklerin korunmasi oldugunda ekibimiz bir baska heyecan duyar, bu nedenle zaman kaybetmeden bu heyecanla isimize basladik” dedi.

Tarih kitaplarinda Türkiye’nin en uzun nehri Kizilirmak’in en neseli aktigi yer olarak gösterilen Avanos’un topragin sanata dönüstügü yer olarak da tanimlandigini aktaran Müberra Oflaz, ilçenin bu kimligini köylerinin bozulmayan dokusundan aldigini, Çavusin Köyü için hazirlayacaklari planlarda bu ruhu koruyacaklarini açikladi.

Aliaga’da da Koruma Planlari Hazirlanacak

Aliaga’nin imar planlari hakkinda da bilgi veren Impo Imar Genel Müdürü Müberra Oflaz, aralarinda Habas, Enka Power, Izmir Demir Çelik gibi büyük sirketlerin de oldugu 29 firmanin faaliyette oldugu bölgenin 1/1000 ölçekli imar plani çalismalarinin tamamlandigini açikladi. Oflaz bölgede simdi de koruma planlari hazirlanmakta oldugunu ifade etti.

1970’li yillarda agir sanayi bölgesi ilan edilen Aliaga, Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatirimi olan rafineriye ev sahipligi yapiyor. Aliaga’nin önümüzdeki yillarda büyük göç almasi bekleniyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı