Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Avcilar`da Sokak Hayvanlarina Internet`ten Yuva Bulunacak

Avcilar`da Sokak Hayvanlarina Internet`ten Yuva Bulunacak

?Önce insan? diyerek dezavantajli gruplar için harekete geçerek bir dizi proje baslatan Avcilar Belediye Baskani Dr. Handan Toprak Benli, hayvanlari da unutmadi

 Avcilar’da Sokak Hayvanlarina Internet’ten Yuva Bulunacak

AVCILAR BELEDIYESI BIR ILKI GERÇEKLESTIRDI.

“Önce insan” diyerek dezavantajli gruplar için harekete geçerek bir dizi proje baslatan Avcilar Belediye Baskani Dr. Handan Toprak Benli, hayvanlari da unutmadi.

Sokak hayvanlarina sahip çikan Toprak Ana, bu konuda teknolojiyi seferber etti… Avcilar’da Türkiye’de bir ilk gerçeklestirilerek sokak hayvanlari için Web sitesi kuruldu.

HAYVANLAR ILE ONLINE BAGLANTI KURULACAK

ONLARA YENI BIR YUVA BULUNACAK

Konuya iliskin bilgi veren Avcilar Belediye Baskani Dr. Handan Toprak Benli, sunlari söyledi: “Avcilar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü Sokak Hayvanlari Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Müdürlügümüzün çalismalari ilewww.abvim.com adli internet sitemiz kuruldu. Site’de Müdürlügümüzün barinagimizda bulunan sokak hayvanlarinin bilgileri ve fotograflari yer alacak. Sokak hayvani edinmek isteyenler bu siteye girerek, gerekli bilgileri edinebilecek. Online olarak basvuruda bulunarak, istedigi hayvani sahiplenebilecek.”

Baskan Toprak Benli, her ay, Avcilar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü Sokak Hayvanlari Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen ortalama 25 sokak hayvanina yuva bulunduguna da isaret etti.

AMELIYATHANE YENILENDI

Baskan Toprak Benli, Avcilar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü Sokak Hayvanlari Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Müdürlügü’nün ameliyathanesinin tamamen yenilendigini ve ameliyathanenin modern malzemelerle donatildigini da kaydetti.

“Rehabilitasyon Merkezimizde, her ay ortalama 500 sokak hayvaninin (kedi ve köpek) acil müdahale, muayene ve tedavisi yapilmaktadir” diyen Baskan Toprak Benli, su bilgiyi verdi: “

“Bölgeden alinan sokak hayvanlari, öncelikle müsahede altinda tutularak tedavisi yapilmaktadir. Sonra hayvanimizin kisirlastirma islemi yapilmaktadir. Daha sonra küpesi ve ( takip sistemini yapabilmek için) mikroçip takilarak asilari yapilmaktadir.

Bu tedavi bakim hizmetinin ardindan hayvanimizi sahiplendirme islemi yürütülmektedir. Ancak bu hayvanlarimizi, yuva bulamadigimiz taktirde de alindiklari bölgeye geri birakmaktayiz.”

Baskan Handan Toprak Benli, sokak hayvanlarinin barindirildiklari kafeslerde isitma sitemi kuruldugunu da anlatti.



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli