Bugün, 9 Mayıs 2025 Cuma

`Avrupa`dan daha büyük bir tehdit var`

`Avrupa`dan daha büyük bir tehdit var`

Goldman Sachs Varlik Yönetimi Baskani O`Neill, ABD`nin küresel ekonomi için Avrupa`dan daha büyük bir tehdit oldugunu iddia etti.

ABD`deki zayif istihdam piyasasina iliskin endiselerini dile getiren Goldman Sachs Varlik Yönetimi Baskani Jim O`Neill, ABD`deki issizlik sorununun, piyasalar için Avrupa`daki borç krizinden daha büyük bir tehdit olusturdugunu savundu. O`Neill, piyasalarin Avrupa`daki sorunlardan ötürü endise duymakta hakli oldugunu, ancak ABD`deki zayif istihdam piyasasinin ve ABD`nin büyüme hizini kaybettigine isaret eden verilerin de en az Avrupa kadar endise verici oldugunu söyledi.

Bir Amerikan kanalina konusan O`Neill, "Avrupa, Avrupa disindaki piyasalar için ayni oranda önemli mi emin degilim. Avrupa, dünyayi yönetmiyor" ifadeleriyle dikkat çekti.

Hollanda ve Isviçre gibi bor krizi bölgesine yakin olan ülkelerin "iyi durumda" oldugunu söyleyen O`Neill, Euro Bölgesi`ndeki borç krizinin, dünyayi ve piyasalari bu kadar etkilemesinin sebebinin,Amerika`daki kurumsal sektörün zayifligindan ve güven azligindan kaynaklandigini savundu ve hisse senetlerinin yaz boyunca zayif seyrini devam ettirecegini öngördü.

O`Neill, Avrupa tamamen iflas etmedigi sürece yilin ikinci yarisinda, özellikle ABD ve büyük gelisen piyasa ülkelerinde piyasalarin toparlanacagini, o sebeple yalnizca Avrupa`ya odaklanilmamasi gerektigini belirtti.



  • Cuma 20.8 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.3 ° / 12.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 16.9 ° / 11.8 ° false