Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Avrupa Safak Hastaneleri`nden dev adim

Avrupa Safak Hastaneleri`nden dev adim

Saglik sektörünün öncü kuruluslarindan Avrupa Safak Hastaneleri bünyesinde Saglik sektörünün nitelikli elemana ihtiyacina cevap verecek olan Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi`ni açti.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Avrupa Safak Hastaneleri’nden dev adim

Saglik sektörünün öncü kuruluslarindan Avrupa Safak Hastaneleri bünyesinde Saglik sektörünün nitelikli elemana ihtiyacina cevap verecek olan Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi’ni açti.

Saglik sektörü tüm dünyada her zaman önemli olan ve sürekli nitelikli çalisana ihtiyaç duyan bir alandir. Sadece doktorlara degil hemsire, acil tip teknisyenligi, laboratuar teknisyenligi, radyoloji teknisyenligi ve tibbi sekreterlik alanlarinda da elemana sürekli olarak ihtiyaç duyuluyor.

1998 Yilindan beri saglik sektöründe Ileri teknolojisi, uzman hekim kadrosu ile hizmet veren Avrupa Safak Hastanesi sektördeki nitelikli eleman ihtiyacini karsilamak için dev bir adim atti. Avrupa Safak Hastaneleri bünyesinde Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi’ni açarak saglik sektörüne büyük bir katki sunmayi amaçliyor. 2013-2014 Egitim-Ögretim yilinda egitim hayatina baslayacak olan Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi baslangiç olarak 1200 ögrenci kapasitesiyle egitim hayatina girmeye hazir.

Egitim alacak ögrencilere büyük imkanlar sunan Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi ögrencileri  11. Ve 12. siniflarda stajlarini  500 yatak kapasiteli, son teknoloji cihazlarla donatilmis Safak Hastanesi’nde,alaninda uzman hemsireler ve doktorlar esliginde yapacaklar. Bu da ögrencilerimize hiçbir saglik meslek lisesinde benzeri olmayan bir deneyim, tecrübe ve alan bilgisi kazandiracaktir. Hemsirelik, Acil Tip Teknisyenligi, Anestezi Teknisyenligi gibi Uygulamali egitime dayali mesleklerde ögrenci yetistirecek olan Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi sunulan imkanlar sayesinde bir taraftan tecrübeli, nitelikli elemen yetistirirken diger yandan sektörün daha kaliteli bir hale gelmesine katki saglamayi hedefliyor.

Ögrencilerimiz  is garantili bir egitim almanin güveniyle yetisirler

Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi yetkilisi Ismail Satiroglu yaptigi açiklamada ‘Ülkemizde son yillarda saglik sektörü hizla büyümekte, özel ve devlet hastanelerinin sayisi her geçen gün artmaktadir. Buna paralel olarak saglik sektöründe çalisacak olan nitelikli insanlara olan ihtiyaç ta çogalmaktadir. Okulumuzdan mezun olan her ögrenci alaninda en iyi ögretmenlerden egitim alir, en iyi hemsireler tarafindan uygulamali egitime tabi tutulur, saglik alanindaki son teknoloji cihazlari kullanabilir ve mezun oldugunda da öncelikli olarak Safak Hastanelerinde olmak üzere istedigi kurumlarda rahatlikla çalismaya baslayabilir.’ Türkiye’de her yil yüz binlerce ögrencinin liseyi bitirdigini, üniversiteyi kazanip mezun olanlarin dahi is bulamadigini hatirlatarak kendi sektörlerindeki bu sikintiyi gidermek ve egitime kalite katmak amaciyla bu girisimde bulunduklarini belirttiler. ‘Ayrica ülke ekonomisi ve istihdamina katki sunmak istediklerini belirterek ‘Saglik sektöründe her yil daha da güçlenen ülkemizi daha saygin bir hale getirmek için mücadele etmek bu sektörün bir üyesi olarak görevimiz olarak kabul ediyoruz. Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi ögrencileri daha ögrenciyken meslek sahibi olurlar ve is garantili bir egitim almanin güveniyle yetisirler ve mezun olur olmaz yüksek ücretlerle çalismaya baslarlar.

8.sinifi bitiren tüm ögrenciler SBS puanina bakilmaksizin okula kayit yaptirabilirler. Haftada 6 saatlik yabanci dil egitimiyle hem mesleki yeterliliklerine hem de kisisel kariyerlerine katki saglayabilecekleri Özel Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi ögrencileri 11. Ve 2. Siniflarda haftanin 3 gününde Safak Hastanelerinde staj yapma imkânina sahip olacak ve ayricalikli bir egitime kavusacaklar.

Saglik Egitiminde okullar, hastaneler,saglik ekipmanlari,doktorlar,hemsireler, ögretmenler ve ögrenciler bir bütündür.Kendine güvenen,bilinçli mutlu,basarili,nitelikli saglikçilar yetistirmek için bütün bu unsurlari bünyesinde bulunduran Safak Anadolu Saglik Meslek Lisesi’nin  bir firsat oldugunu belirten yetkililer velilerin çocuklarinin gelecegini riske atmamalarini ve bu imkandan yararlanmalarini tavsiye ettiler.

Irtibat tel: (0212) 477 48 48 – 477 48 10

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu