Tarih: 01.01.2018 00:00

Ayakkabi kutulari AKP`nin pesini birakmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Ayakkabi kutulari AKP`nin pesini birakmiyor

Rüsvet ve yolsuzluk operasyonda açiga çikan milyon dolarlara dair eylemler bugün de devam etti.

Afyon Cumhuriyet Platformu üyeleri, ellerinde bos ayakkabi kutulariyla yaptiklari yürüyüsle, `17 Aralik` operasyonunda adi geçen hükümet üyeleri ve Basbakan Recep Erdogan`i protesto ederek istifaya davet etti. Polis, ellerindeki ayakkabi kutularini AKP Il Baskanligi binasinin önüne birakmak isteyen 2 kisi hakkinda, çevreyi kirletmekten islem yapti.

Yesilyol Caddesi`nde bir süre isliklarla da tepkisini dile getiren 50 kisilik grup adina açiklama yapan Hüseyin Kutlu, hükümet üyelerinin yolsuzluk ve rüsvetle anilir hale geldigini, bu durumda hükümetin istifa etmesi gerektigini söyledi. Kutlu, "Türkiye Cumhuriyeti`ne Basbakan olacak kisinin ve onun hükümetinin onurlu olmasi gerekir. Vergilerden, TOKI taksitlerinden elde edilen paralari cebine indiren bir hükümet istemiyoruz" dedi. 

Basin açiklamasinin ardindan AK Parti il binasina yürüyerek `ayakkabi kutusu` birakmak isteyen gruba polis izin vermedi. Emniyet yetkilileri, "Basin açiklamasi hakkini kullandiniz. Ama su anda yaptiginiz yasadisi" uyarisinda bulundu. Platform üyeleri ise yürüyüs hakkinin bulundugunu, bunun engellenemeyecegini söyledi. Polisin 4`üncü uyarisindan sonra grubu temsilen 2 kisi, bos ayakkabi kutularini AKP Il Baskanligi binasinin önüne birakmak istedi. Ancak polis bu eylemi de engelledi. Ayakkabi kutularini yere birakip geri dönen 2 kisi hakkinda polis, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Kabahatlar Kanunu`na göre islem yapti. `Polis simit sat, onurlu yasa` diye slogan atan grup, daha sonra dagildi.

BOLU
Halk Bankasi`nin önünde toplanan yaklasik 200 kisi, `Hirsiz var`, `Her yer kutu, her yer soygun` sloganlari atip yolsuzluklari protesto etti. Hükümet Meydani`nda toplanan yaklasik 200 kisi, Izzet Baysal Caddesi`nde yürüdü. Aralarinda sendika temsilcileri ve ögrencilerin bulundugu grup, `Bu pisligi halk temizleyecek`, `Bu pisligi devrim temizler`, `Siz iyi bilirsiniz milyonlari`, `Hükümet istifa` yazili pankartlar ve dövizler açti. Düdük çalip, `Hirsiz var`, `Her yer kutu, her yer soygun` sloganlari atanlar, Halkbank önünde toplandi. Bir kisi ayakkabi kutusu açarak para topladi.

Egitim-Sen Bolu Sube Baskani Dursun Yenin, yaptigi konusmada, "Onlar hirsizlar, dolandiricilar, egemenlik kavgasi yapanlar kendi oynadiklari iktidar oyununda bizleri seyirci kalmaya zorluyorlar. Seyirci olmayacagiz. AKP`nin yolsuzluklarina, hirsizligina, dolandiriciligina ve halki soymasina karsi sessiz kalmayacagiz" dedi.

URFA

Yapilan yolsuzluklari protesto etmek isteyen 10 kisilik grup, ellerinde bos ayakkabi kutulariyla Atatürk Bulvari üzerinde bulunan Halk Bankasi önünde eylem için toplandi. `Hirsiz var` yazili dövizleri banka önünde açan grup, daha sonra yanlarinda getirdikleri bos ayakkabi kutularini yere birakip para saklayamadiklarini, onun yerine sogan sakladiklarini söyledi.

MERSIN

Halkevleri ve Ögrenci Kolektifleri üyeleri, Çankaya Mahallesi`nde bir araya geldi. `Hepiniz defolun bu ülke bizim` pankartinin yani sira `Babam sag olsun`, `Siz çocuklarinizi, biz halkin parasini yedirtmeyiz`, `Hirsizlarin basi bulundu: Yürütmenin basi`, `ODTÜ`lülerden Bakan Çaglayan`a; `ODTÜ`ye gitmeyin komünist olursunuz` diyenin oglu hirsiz çikti. Yanimiza gelseydi hirsiz olmazdi` dövizleri açan grup, `AKP`den hesabi gençlik soracak`, `Gün gelecek devran dönecek, AKP`den hesabi gençlik soracak` ve `Hirsiz var` sloganlari atarak, Atatürk Caddesi`nden yürüyüp Uray Caddesi`ndeki Halk Bankasi önüne geldi. Gruptakiler, Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Içisleri Bakani Muammer Güler, Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, Halk Bankasi Genel Müdürü Süleyman Aslan tiplemesiyle `Var misin yok musun?` skeci oynadi.

Skecin ardindan söz alan Halkevleri Sube Baskani Samil Isikcevahir, Bakan Çaglayan`in halk tarafindan seçilerek Meclis`e gönderildigini ancak yogunlugu nedeniyle Mersin`deki issizlik sorunu, ögrencilerin harçlari ile ilgilenemedigini belirterek, "Bakan Çaglayan`in daha önemli isleri vardi, o milyonculuklari nasil kaçiracagini düsünüyordu. Daha önce Halkevciler, hirsizliga, talan sözcülük yapanlarin Mersin sokaklarinda yerinin olmadigini söylediler. Halkevleri üyeleri geçen hafta Bakan Çaglayan`a yumurta attiklari için yargilandilar. O gençleri kutluyorum, nasil da öngörüleri saglammis. Daha hazirlik dosyalari ortaya çikmadan Zafer Çaglayan`i hirsiz ilan ettiler" dedi. Isikcevahir`in konusmasinin ardindan eyleme katilanlar, beraberinde getirdikleri kutularindan ikisini Halk Bankasi girisine biraktiktan sonra dagildi.

KIRMIZI KART GÖSTERDILER

Mersin`de Halklarin Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri ise, Çankaya Mahallesi Istiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parki`nda bir araya geldi. `Hirsiz AKP`, `Vekillere özgürlük` slogani atan grup, kirmizi kart göstererek hükümeti istifaya çagirdi. Grup adina açiklama yapan Pelin Kahilogullari, AKP ile cemaat arasinda büyük bir çatisma yasandigini belirterek, hükümetin gerçek yüzünün ortaya çiktigini söyledi. Olanlar karsisinda hükümetin magdur rolü yaptigini ileri süren Kahilogullari, "Altin kaçakçiligindan ihaleye fesat karistirmaya, hayali ihracattan vergi kaçakçiligina, yasadisi para transferinden kamu arazilerinin peskes çekilmesine, usulsüz imar degisikliklerden rüsvete kadar yolsuzluk batagina gömülmüs Ak Parti hükümeti, cemaat operasyonuna maruz kaldim diye çok iyi bildigi magdur rolünü oynamaktadir. Oysa kamu idaresini, maliyeyi, emniyeti, yargiyi kim ve ne oldugu meçhul bir cemaatle paylasmis olmanin kefaretini ödemektedir" dedi. 

(DHA)

www.evrensel.net

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —