Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

AYBIRDI “Kadin Emegi Degerlidir, Siz De Dayanismaya Destek Olun”

AYBIRDI “Kadin Emegi Degerlidir, Siz De Dayanismaya Destek Olun”

CHP Maltepe Kadin Kollari Baskani Av. Songül Aybirdi “Kadin Emegi Degerlidir, Siz De Dayanismaya Destek Olun” baslikla kadin dayanismasi için ilçe binasi önünde stantlarini açtilar.

aber/Elmas Aydogan

Kadin emegi dayanismasina CHP Il Kadin Kolu Baskani Yesim Agirman, CHP Maltepe Ilçe Baskani Ali Cengiz Erol, CHP Kartal Kadin Kollari Baskani Birgül Karababa, CHP Maltepe Kadin Kollari Baskani Av. Songül Aybirdi, CHP Maltepe Kadin Kollari yani sira Maltepeli el emekleri ile üretim yapan kadinlar katildi.

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari destegi ile açilan, kadinlarin el emekleri ile yaptiklari ürünlerin satisinin gerçeklestirdiler.

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari açmis oldugu kadin emegine destek için Maltepe’ye gelen CHP Il Kadin Kolu Baskani Yesim Agirman kermes ve açiklanan asgari ücret ile ilgili sorumuza görüslerini belirtti. Agirman “kadin kolu baskanimiza kuruma ve yönetime çok tesekkür ederiz. Bizlerin her zaman destekledigi birlik ve beraberligin de karsi karsiya kadin emeginin daha görünür olsun.  Gönül ister ki bu tür dayanisma ve çalismalar sürekli olsun. Baskanimizin girisiminde bir gün degil yilbasi öncesi olmasi çok daha anlamli. Hem insanlarin bir araya gelmesi, hem de bu enerjiye bu iletisime çok ihtiyacimiz oldugu bir dönemde olmasindan dolayi Emegi geçen herkese tesekkür ederim.”

 

Agirman “Asgari ücret konusunda ise biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak düsüncemizi söyledik. 3100 olsun diye. Istanbul’da her ilçede stantlar kurduk. Çok aktif bir sekilde açlik siniri oldugunu ifade ettik. Ama maalesef açiklanan asgari ücret bizlerin bu kadar bagirmasi hay kirmasina ragmen beklentinin çok çok altinda gerçeklesti. Bence Insanlarin beklentisinin de çok altinda, çok üzücü. Bizler CHP belediyeler olarak açiklamamizi yaptik. Zaten CHP'li belediyeler asgari ücreti 3100 ve yukari bir ücret açikladi. Gönül ister ki devlet de ayni duyarlikta olsun. Kendi gerçegini ülkenin gerçegini görsün” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı