Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Ayhan Bölükbasi Rumelilerden Umdugu Destegi Bulamadi!

Ayhan Bölükbasi Rumelilerden Umdugu Destegi Bulamadi!

1 Kasim milletvekili seçimlerinde Istanbul 2. Bölgeden bagimsiz milletvekili adayi olan Ayhan Bölükbasi en büyük darbeyi hemserileri olan Rumeli camiasindan yedi

Ayhan Bölükbasi Rumelilerden Umdugu Destegi Bulamadi!

1 Kasim milletvekili seçimlerinde Istanbul 2. Bölgeden bagimsiz milletvekili adayi olan Ayhan Bölükbasi en büyük darbeyi hemserileri olan Rumeli camiasindan yedi. Hatta 2. bölgeden tek bagimsiz aday olan Ayhan Bölükbasi’na garanti destek sözü veren Rumeli camiasi seçim öncesi ona büyük umutlar verdiler ama oy vermediler.

Ayhan Bölükbasi yillardir görev yaptigi  Istanbul Büyük Sehir spor AS. Müdürlügü,  Rumeli Federasyon Baskanligi vs. gibi daha bir çok önemli görevlerde bulunmus, bu sirada Rumeli göçmenleri olan hemserilerine her konuda destek vermis ve elinden gelen bütün insani yardimlari yaparak özverili ve dürüst çalismalariyla destek saglamisti.

 

Oysa seçim öncesi çalismalarinda Istanbul 2. Bölgede bagimsiz tek aday olan Bölükbasi`nin seçim çalismalarinda gittigi bir çok kisi, dernek ve toplantilarda destek sözü aldigi  ise açikça kendisine büyük umutlar vermisti. Hemserileri ona büyük umut verdiler, yemegini yediler, çayini içtiler, hatta yüzüne güldüler, oyumuz senin dediler ama, sandik basina gidince hemserilerini unuttular. Bagimsiza degil, partilere oy verdiler.

 

“BU OYLARI  NASIL TASIYACAGIM”

 

Ayhan Bölükbasi seçim çalismalari sirasinda gerçekten çok umutluydu. Bu konuda bizlere yerel basin olarak ilginç açiklamalar yaparak, birlikte olmaktan mutlu oldugunu anlatmisti. Seçime son on gün kala kendisini ziyaretine gittigimde ise öylesine çok umutlu konusmustu ki;“Halkimizin bana karsi büyük teveccühü var. Her sey bekledigimden de iyi gidiyor. 2 Kasimda bu oylari nasil tasiyacagim” demisti..

Fakat sandiklar açildiktan sonra Ayhan Bölükbasi en büyük çalimi Rumelili hemserilerinden yemisti..

 

1704 oy aldi..

 

Sandiklarin açildigi 1 Kasim aksami bagimsiz aday Ayhan Bölükbasi aday oldugu Istanbul 2. bölgeden tüm sandiklardan toplam 1704 oy aldigi görüldü. Bu sonuçlardan anlasilacagi gibi  bu zamana kadar  Rumeli camiasinin yaninda olan  Ayhan Bölükbasi`na kendi hemserileri dahi oy vermeyerek, çiktigi bu yolda sahipsiz kaldi.. Simdi Bölükbasi’nin bundan sonra ne gibi bir rota çizecegi ise merak ediliyor.

 

Ancak sayin Ayhan Bölükbasi’na burada hiç unutmamasi için  bir hatirlatma yapmadan geçemeyecegim. Bu milletle ya dügüne gidilir, ya da bayrama, sakin cenazeye de gitmeyin. Arkadan dua etmek yerine aleyhine konusurlar.

 

Çünkü Istanbul 2. Bölgede Rumeli federasyonu  haricinde 300 bin civarinda Rumeli Türkleri seçmeni bulunmaktadir. Isteseler meclise 2 tane bagimsiz milletvekili gönderirler. Atalarimiz, kale içten fethedilir diye bosuna söylememisler. Sanirim bundan büyük hemseri darbesi olamaz.

 

Bence Ayhan Bölükbasi seçimi kaybetti ama, insanligindan dürüstlügünden kendi sahsi degil, Rumeli camiasi kaybetti.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli