Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AYKUT SAKA, TEKSTİLKENTTE YAPILAN İMAR VE ÇALIŞMA RUHSATI YOLSUZLUK DOSYASINI AÇTI.

AYKUT SAKA, TEKSTİLKENTTE YAPILAN İMAR VE ÇALIŞMA RUHSATI YOLSUZLUK DOSYASINI AÇTI.

Tekstilkent Tasfiye Grubu Başkanı Aykut Saka, Sosyal Medya hesabından Esenler Belediyesini, Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu ve yardımcılarını sert bir şekilde eleştirerek “BASIN AÇIKLAMASI veya ÖZÜR BEKLİYORUZ” ifadesinde bulundu

Haber/Hasan Gürsoy

Saka, bir takım belgeler yayınladı. Belgelerin arasında Tekstilkenttin imar palanlarına aykırı hareket edildiğine vurgu yapıldığını işaret etti. 

Aykut Saka’nın özellikle Galeria-1 Blok No:3 Miss Büfe ve No:2 Mini Market taşınmazın ruhsatlandırılması ile vitrin açması hakkın da işlemler sırasında bir takım usulsüzlükler yapıldığını ifade ediyor. Ve bu konu hakkında 6 tane belgeyi sosyal medya hesabından yayınladı.

Aynı zamanda Aykut Saka, Tekstilkent bloklarının ön cepheleri CAM DUVAR haline dönüştürülmesi konusunu ele aldı. Esenler Belediyesinin sitede vitrin açılmasının imar planlarına uygun hale neden getirilmediğini söylüyor sorduğu yazısı aşağıdadır.

“Esenler Belediye Başkanı MEHMET TEVFİK GÖKSU

Başkan Yardımcıları ADİL ŞENDEN ve ÖMER ÇETİNKAYA

Belediye Başkan Eski Danışman ABDULLAH AKSU

BASIN AÇIKLAMASI veya ÖZÜR BEKLİYORUZ …!!!

1-Tekstilkent bloklarının ön cepheleri CAM DUVAR haline dönüştürülmesi için tadilat projesi adı altında tekstilkent site yönetiminden 353.062,00 TL parayı İmar ve Şehircilik Müdürü Adil Şenden 1.taksit olarak 30.12.2005 tarihinde tahsil etmesine rağmen sitede vitrin açılmasına halen neden izin verilmedi.

2-Galeria-1 Blok No:3 Miss Büfe kiracı Ömer Faruk Gün ÖN CEPHE AÇMAK ve vitrin yapmak için tekstilkent site alanını belirleyen çitleri izinsiz kaldırması üzerine tekstilkent site yönetimin tuttuğu 31.03.2016 tarihli resmi tutanağa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı olarak neden Abdullah Aksu imza attı.

3-Galeria-1 Blok No:3 tapuda niteliği mağaza olan taşınmazda büfe ve fastfood işletmeciliği yapmak için 01.06.2016 tarihli kira sözleşmesinde ‘’…dükkan duvarlarının kırılması, doğramanın yapılması, dış cepheye otomatik kepenk yapılarak ödemelerin kiradan mahsup edileceği’’ hususi şartların yerine getirilmesi için neden Abdullah Aksu kefil oldu.

4- Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 01.07.2016 tarihli ‘’…site yönetiminden uygun görüş almaları durumunda ruhsatlandırma işlemleri değerlendirilecektir.’’ yazısı üzerine Miss Büfe ‘’…büfe olarak muvafakatname alamadığını’’ 11.08.2016 tarihli taahhütname ile belediyeye beyanı üzerine muvafakatsiz çalışma ruhsatını aynı gün Ömer Çetinkaya neden verdi.

5- Galeria-1 Blok No:3 Miss Büfe taşınmazın OFİS olarak kullanılmasını gösteren 12.08.2016 tarihli muvafakatname yazısını Abdullah Aksu neden aldı. Bu resmi belgenin gereği olarak başlatılması gereken yasal işlemleri Ömer Çetinkaya neden başlatmadı.

6- İmar Kanunu 21.maddeye aykırı olarak Miss Büfe taşınmazın ön cephesine izinsiz ANTRE YAPMASI üzerine site yönetimin tuttuğu 02.05.2017 tarihli resmi tutanağa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı olarak neden Abdullah Aksu imza attı.

7- Yönetim planına aykırı ve muvafakatname verilmeyen (10) tane taşınmazın maliki ile kiracılarına 01.08.2018 tarihinde Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesine Yaşar Küçükçalık yönetiminin açtığı ve kazandığı tahliye davasını takip etmeyerek davasını düşürmesi için Esenler Belediyesinden kim ve hangi menfaat karşılığı site yönetimine baskı yaptı.

8- Bakırköy 14.Sulh Hukuk Mahkemesine ‘’…galeria-1 blok no:2 (10 AB) işyerinin çalışma ruhsat kaydının olmadığı’’ 09.03.2022 tarihli Ömer Çetinkaya gönderdiği resmi yazısına rağmen Mini Büfe işyerini halen neden mühürlenmedi.

9- Tekstilkent Galeria-1 Blok No:3 ve No:2 taşınmazlardan tadilat projesi istenmez iken tekstilkentte bulunan diğer 4.000 tane işyerinden TADİLAT PROJESİ neden istenir. Bu iki işyeri EMSAL kabul edilerek sitede bulunan diğer tüm işyerlerinden tadilat projesi talep edilmeden vitrin yapılması ve sitenin Ülke Ekonomisine ivedi şekilde kazandırılması gerektiğini Tekstilkent Tasfiye Grubu olarak yasal belgelerle tekrarlıyoruz.

Sn. Mehmet Tevfik Göksu’nun tekstilkent sitesinde İMAR SORUNU ile RUHSAT SORUNUNU belediye olarak neden çözmediğini BASIN AÇIKLAMASI yaparak kamuoyuna duyurmasını ve özellikle ekonomik yönden çok zarar verdiği Esenler Halkından özür dilemesini bekliyoruz. 24.04.2023

Tekstilkent özgürlüğüne koşuyor… Tekstilkent Tasfiye Grubu Başkanı Aykut SAKA”

 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı